28 Günlük gelinin cinayet davası

Van'ın Erciş ilçesinde 28 günlük gelinin silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

08 Nisan 2013 Pazartesi 21:59 tarihinde eklendi.

 

7 Kasım 2011'de Sevda Kaya’nın (21) silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması, Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Alim, Ayfer, Abdulcabar, Muhammet ve Yüksel Y., Sevda Kaya'nın yakınları, müşteki ve sanık avukatları katıldı. Saat 09.30'da başlayan duruşmada kimlik tespitinin ardından haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan 5 sanığa söz verildi. İlk olarak konuşan Sevda Kaya'nın kayınvalidesi Ayfer Y., üzerlerine atılı suçları kabul etmeyerek, gelinini öldürdüğü iddiasını kabul etmediğini söyledi.
 
Müşteki avukatlarının katil zanlısı olduğunu iddia ettikleri Sevda Kaya'nın kayınpederi Abdulcabbar Y. ise, kendilerine iftira atıldığını söyledi. Sevda Kaya'nın eşi Alim Y. de, eşiyle bir sorununun olmadığını, sanık konumunda oldukları davada ailesiyle birlikte mağdur edildiklerini belirterek, kendilerine iftira atan Sevda Kaya'nın ailesinden davacı olduğunu kaydetti.
 
Tanıkların dinlenmesinin ardından müşteki avukatı Müjde Tozbey Erden, Sevda Kaya'nın aile kararıyla infaz edildiğini söyledi. Ellerindeki delillerin ışığında katilin Sevda Kaya'nın kayınpederi Abdulcabbar Y. olduğunu iddia eden avukat Erden, "Aile kararıyla Sevda infaz edildi. Cinayeti Sevda'nın eşi yapamayınca silahı iktidar olarak kendini gösteren babası Abdulcabbar Y. alarak gelinini öldürdü. Sevda'nın eşi Alim de bu infazı izledi" dedi.
 
Avukat Erden'in, "Abdulcabbar Y.’nin bu iktidarı savcılığı ve mahkemeyi dize getirmiştir" demesi üzerine mahkeme heyeti avukat Erden hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Avukat Erden ise mahkeme heyeti tarafından yanlış anlaşıldığını söyledi. Sanık avukatı Dilaver Sabak da, müşteki avukatlarının iddialarının tamamen soyut delillere dayandırıldığını ve dava açılmasına bile gerek olmadığını söyledi.
Yaklaşık 9 saat süren duruşma sonrası mahkeme heyeti, duruşmayı yeni tanıkların dinlenmesi, bazı belge ve bilgilerin toparlanması, sanıkların tutuksuz halinin devamına karar vererek 6 Mayıs 2013 tarihine erteledi.
 
Duruşma sonrası dışarıda açıklama yapan Sevda Kaya'nın ağabeyi Vefa Kaya, ellerinde yeteri kadar delil olduğunu ve katilin bir an önce ortaya çıkarılmasını istediğini söyledi.

İHA