28 Şubat davasına bayram arası

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

28 Şubat davasına bayram arası
01 Ekim 2013 Salı 11:49 tarihinde eklendi.

Mahkeme başkanı tahliye kararlarının değerlendirilmesinin ardından duruşmaya ara vermek istediklerini söyledi.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 22. duruşması ile devam ediyor. Mahkemeye başkanı duruşmalara tutuklu sanıkların tutukluluğa itiraz taleplerinin değerlendirilmesinden sonra Kurban Bayramı tatilinin ardından devam edecek şekilde ara vermek istediklerini söyledi. Mahkeme heyeti savunması alınmayan tutuklu sanıkların müdafilerine tutukluluk durumları ile ilgili 5 dakikayı geçmemek üzere söz verilmesini kararlaştırdı.
Mahkeme başkanı Tayyar Köksal, "Uzun süredir duruşmalara ara vermeden devam ediyoruz. Mahkememizin başka işleri de var. Bu nedenler duruşmalara ara vermemiz gerekiyor." dedi.

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sincan Cezaevi’ne yaptığı ziyarette görüşeceği kişiler arasında 28 Şubat davası sanığı Engin Alan da bulunuyordu. Alan, 28 Şubat davası devam ettiği için Kılıçdaroğlu ile görüşemediğini ve Kılıçdaroğlu'nun takdir etmesi halinde önümüzdeki günlerde görüşebileceklerini ifade etti.


CİHAN