28 Şubat davasının 17. duruşması sona erdi

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık savunmalarının alınması ile devam ediliyor.

28 Şubat davasının 17. duruşması sona erdi
24 Eylül 2013 Salı 19:35 tarihinde eklendi.

Bugünkü duruşmada savunma yapan Çetin Doğan ile savcı Kemal Çetin arasında belgenin sahte olup olmadığı konusunda tartışma yaşandı.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 17. duruşmasında savunmalar alınıyor. Bugünkü duruşmada savunması alınan kişi, dönemin Genelkurmay Harekât Başkanı Çetin Doğan’dı.

Çetin 7 Nisan 1997’de Genelkurmay’da yapılan ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan mahkemeye gönderilen belgenin imzasız olduğunu iddia etti. Doğan belgenin Tamer Tatar tarafından gönderildiğini ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan gönderilmiş izlenimi verildiğini öne sürdü.

Doğan’ın bu ifadelerinin ardından savcı Kemal Çetin ara girdi. Çetin, belgenin Genelkurmay Başkanlığı’ndan gönderildiğini ve belgenin altında imzanın bulunduğunu söyledi.

Duruşmaya yarın Çetin Doğan’ın savunması ile devam edilecek. Hazırlamış olduğu 6 bölümlük savunmasının 2. bölümünü tamamlayan Doğan, savunmasını yarın öğleye kadar bitirmeyi düşündüğünü belirtti.


CİHAN