'28 Şubat'' kararlarına iptal istemi

''28 Şubat'' sürecinde tutuklanan, başta Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur olmak üzere mahkumlar hakkında verilen yargı kararının iptali istendi.

28 Şubat kararlarına iptal istemi
14 Aralık 2012 Cuma 17:34 tarihinde eklendi.

 

Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısına, MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Akabe Vakfı, Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Anadolu Öğrenci Birliği, Anadolu Platformu, Araştırma ve Kültür Vakfı, Fatih Akıncıları, Hikmet Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği ve Özgür-Der'in temsilcileri katıldı. 
     
Sivil toplum örgütlerinin altına imza koyduğu ortak açıklamada, ''İslami kimlikleri ve çalışmaları ile öne çıkmış, başörtüsü yasağı dahil uygulanan zulüm ve haksızlıklara karşı fikir beyan eden, protesto gösterilerine katılan insanların aileleriyle birlikte, vakıf ve derneklerin baskı ve haksızlıklara maruz kaldığı, medya, asker ve yargı kıskacında işkenceye ve lince tabi tutulduğu'' vurgulandı. 
     
Açıklamada, ''28 Şubat'' sürecindeki yargı kararlarının siyasi olduğu gerekçesiyle iptali ve o dönemde tutuklanan mahpuslara özgürlük'' istendi. 
     
''28 Şubat'' sürecinde tutuklanan ve 7 buçuk yıldan beri mahpus olduğu belirtilen Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur'un hapisten çıkması gerektiği ileri sürülen toplantıda, ''28 Şubat'' mağduru olduğu belirtilen Ramazan Kayan ''Bu 28 Şubat davası sürecinde, getirilen başörtü yasağına karşı mağdurları savunduğum için hakkımda idam cezası istenmişti. Mahkemede ise 146. maddeye göre, yani 'devlete top yekün başkaldırı' hükmüne göre yargılanmıştım. Şimdi adaletten yana olanlar da benim gibi yargılanıyor. Gecikmiş adalet, adalet değildir'' şeklinde konuştu. 
     
Toplantıya katılan MAZLUMDER üyeleri de ''Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur 7,5 yıldır haksız yere cezaevindeler'' , ''Adalet istiyoruz'' yazılı dövizlerle konuşmalara destek verdi.