"28 Şubat'ın son izini gönderdik"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla ilgili, "Bizler tarihimize kara bir leke olarak yazılmış, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat'ın son izini, 28 Şubat'tan 15 yıl sonra geri dönmemek üzere tarihin tozlu raflarına Allah'ın izniyle gönderdik" dedi

28 Şubatın son izini gönderdik
30 Mart 2012 Cuma 21:07 tarihinde eklendi, 1.005 kez okundu.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık kademeli eğitim düzenlemesini içeren 4+4+4 teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekillerine yemek verdi. Yemeğe AK Partili vekiller tam kadro katıldı. 4+4+4düzenlemesinin görüşmeleri sırasında Meclis Genel Kurulu'ndaki oturumları yöneten TBMM Başkanvekili, gazetecilerin soruları üzerine, "Zorlu bir maraton oldu ama değdi. Milletimizin beklediği ve istediği bir düzenlemeydi. Devlet ve milletin barışmasına yönelik bir düzenleme" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan, TBMM'de kabul edilen 4+4+4yasa teklifi için milletvekillerine hitaben "28 Şubat'ın son izini tozlu raflara kaldırdınız" dedi.

"Baskıyla gelen düzen demokratik yolla düzeltildi" diyen Erdoğan, polisin protesto gösterilerine müdahalesi ile ilgili olarak da "Polis su sıktı, ne sıksaydı?" dedi.

CHP'nin "darbe çığırtkanlığı yapmaktan yılmadığını" kaydeden Erdoğan, BDP için de "Millet iradesinin engellenmeyeceğini gördüler" değerlendirmesinde bulundu.

Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olmasıyla ilgili Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerini de yanıtlayan Erdoğan, "En ala din bezirganı CHP'dir. Kemal Efendi torununu cebren seçmeli derse gönderme" dedi.