28 Şubat'ta 36. duruşma

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor.

21 Kasım 2013 Perşembe 19:01 tarihinde eklendi.

Savunması alınan dönemin Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanı emekli Korgeneral Fevzi Türkeri, Milli Güvenlik Kurulu’nda Genelkurmay Başkanlığı’nın ‘irtica’ konusunda görüşünü taktim ettiğini söyledi.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 36. duruşması sona erdi. Bugün son olarak savunması alınan dönemin Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanı emekli Korgeneral Fevzi Türkeri, Cumhurbaşkanı’na, yargı mensuplarına, gazetecilere ve MGK’da verdiğiniz brifinglerin farklı olduğunu söyledi.

Hakim Hakan Oruç’un “MGK’da verdiğiniz brifinge bir türlü ulaşamadık? Bu brifing metinleri elimizde olmadığı için soruyorum. Brifinglerin içeriğini hatırlıyor musunuz? Bunların içeriklerini kim hazırladı?” sorusuna ise Türkeri, “Gölcük’te verilen brifing tamamen iç istihbaratla ilgili verilmiş bir brifingdir. Cumhurbaşkanı’na verdiğim brifing çok uzun bir brifingdir.

MİT, Jandarma Genel Komutanlığı ile hazırlandı. MGK’da önce toplantıya girmedim. Önce MİT üst düzey faaliyetleri konusunda brifing sundu. Sonra Emniyet İstihbarat tarafından irtica ile ilgili brifing sunuldu. Ben de Genelkurmay Başkanlığı’nın irtica konusunda görüşü olarak kısa bir takdim yaptım. Karargâh tarafından hazırlanmıştır. Genelkurmay Başkanı’nın onayından geçti.” şeklinde cevap verdi.

Mahkeme savunmaları alınan İlhan Kılıç, Refik Zeytinci, Şükrü Sarıışık, Aydan Erol, Hayri Bülent Alpkaya, Muhittin Erdal Şenel, Cengiz Çetinkaya ve Ayhan Cansevgisi’nin duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Mahkeme duruşmayı 25 Kasım saat 10:00’a erteledi.


CİHAN