2857 çadır bölgeye ulaştırıldı

Türk Kızılayı, Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından 2 bin 857 çadırın bölgeye ulaştırıldığını, İl Kriz Merkezi'ne teslim edildiğini bildirdi.

2857 çadır bölgeye ulaştırıldı
10 Kasım 2011 Perşembe 18:57 tarihinde eklendi, 2.067 kez okundu.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Van'daki 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye 33 bin 865 çadır ulaştıran kurumun, 5,6 büyüklüğündeki ikinci sarsıntının ardından 15 bin çadırı bölgeye ulaştırmak için hızla harekete geçtiği belirtildi. 
    
Marmara, Ege ve İç Anadolu'da bulunan lojistik merkezlerden yardım malzemelerinin deprem bölgesine ulaştırılması için hava köprüsü oluşturulduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
    
"Türk Kızılayı depremin hemen üzerinden henüz 24 saat geçmemesine rağmen 2 bin 857 çadırı bölgeye ulaştırdı. Çadırlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İl Kriz Merkezi'ne teslim edildi. Deprem haberinin alınmasının hemen ardından Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi, ülke geneline yayılmış lojistik merkezlere, elde bakiye olarak tutulan 15 bin aile barınma çadırını deprem bölgesine ulaştırmak üzere hazır hale getirilmesi talimatını verdi. Deprem bölgesine en yakın olan lojistik merkezlerden, çadır ve battaniye gibi yardım malzemeleri tırlara yüklenerek karayoluyla deprem bölgesine sevk edildi. 
    
Bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkmış ya da çıkmak üzere hazır hale getirilen 12 bin 843 aile barınma çadırı da lojistik imkanlar zorlanarak bir an önce bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunulmaya çalışılacak. 
    
Bölgeye ulaştırılan barınma çadırları ile İl Kriz Merkezi'nin kararı doğrultusunda çadırkentler oluşturulacak ve depremzede vatandaşlar bu çadırkentlere yerleştirilecek."