"29 bin 507 öğrenciye tablet bilgisayar"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il genelinde 7'nci sınıfta öğrenim gören 29 bin 507 öğrenciye dağıtmayı vaadettiği tablet bilgisayarın dağıtımını bugün törenle yaptı.

29 bin 507 öğrenciye tablet bilgisayar
09 Ekim 2013 Çarşamba 19:16 tarihinde eklendi.
Önümüzdeki aylarda yapılacak törenle 6. sınıfta okuyan 26 bin 932 öğrenciye de tablet hediye edilmeye başlanacağı açıklandı. 5 yıl boyunca dağıtılacak toplam 135 bin 475 laptop ve tabletin toplam maliyetinin ise 55 milyon 810 bin TL olduğu belirtildi.
 
Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
 
Törende konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, tabletlerle birkaç saniyeyle dünyanın dolaşıldığını, her bilgiye erişildiğini belirterek, "Eğitimin kalitesi günden güne artıyor ama yetmiyor, dünya çok ilerliyor buna yetişmek gerekiyor. Eğitim adına güzel tabletlerini kullanın, bilgiye erişin, öğretmenlerinizle etkileşimli dersler yapın" dedi.
 
Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise eğitimli insanın önemine değinerek, "Bizim ülkemizde gün geçtikçe güçleniyor. Çünkü yeni yetişen nesil, çok iyi bir eğitimden, her türlü donanıma sahip, bilgiye sahip, her türlü araç ve gerece sahip, fiziki anlamda eksiği olmayan çok iyi öğretmenlerle geleceğe hazırlanıyor.

Çocukların eğitiminden hiçbir şekilde kaçınmıyoruz. Bütün hedefimiz çocukları geleceğe en güzel şekilde hazırlanmak. Devletin toplumun gücü buradan geçiyor" diye konuştu.
 
Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bilgi çağının önemine dikkat çektiği konuşmasında "Bilgiyi en verimli kullananlar dünyaya yön veriyor. Bilgi sayesinde küresel dengeler değişti. Dünyaya yön verenler, eski çağlardaki gibi kalabalık ordulara ihtiyaç duymuyor. Artık teknoloji savaşları yaşanıyor" dedi.
 
Törende yapılan açıklamada, 5 yıl boyunca sürecek olan bu uygulama ile toplam 135 bin 475 laptop ve tabletin dağıtılacağı, bunların toplam maliyetinin ise 55 milyon 810 bin TL olduğu belirtildi. 

DHA