2B'ye tabutlu protesto

Antalya''da hükümetin belirlediği rayiç bedelleri yüksek bularak geçen hafta eylemler yapan 2B hak sahipleri, bu kez de Antalya Defterdarlığı önünde eylem düzenledi.

2Bye tabutlu protesto
11 Mart 2013 Pazartesi 12:08 tarihinde eklendi, 1.071 kez okundu.

 

Antalya''da hükümetin belirlediği rayiç bedelleri yüksek bularak geçen hafta eylemler yapan 2B hak sahipleri, bu kez de Antalya Defterdarlığı önünde eylem düzenledi. Üzerinde 2B yazan tabutu defterdarlık binası önüne atan vatandaşlarla polis arasında arbede çıktı.
 
Geçen hafta Antalya- Alanya Karayolu'nu iki kez trafiğe kapatan, Antalya Defterdarlığı önünde eylem düzenlenen 2B hak sahipleri, bugün ikinci kez Antalya Defterdarlığı önünde toplandı. İçerisinde kadınların da bulunduğu yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde binaya girmek isteyen vatandaşlar ile çevik kuvvet polisi arasında arbede çıktı. Bazı polislerin ve vatandaşların ezilme tehlikesi geçirdiği arbede kısa sürdü. Aralarından seçilen 5 kişi Antalya Defterdarı Hidayet Mat'la görüşmeye gitmesine rağmen eylemcilerin öfkesi dinmedi. Ellerinde, 2B yazılı içerisinde sebzelerin bulunduğu tabutu bina önüne getiren köylüler ve polis arasında tekrar arbede çıktı. Bu sırada ayağının üzerine basıldığı için hafif yaralanan 2 polis memuru, karşıdaki Antalya Eğitim Araştırma Uygulama Hastanesi'ne götürülerek tedavi ettirildi.
 
Tabut içerisindeki sebzeleri binaya atmak isteyen köylülere megafonlu polis aracından, "Sakin olun. Polisi sevdiğinizi biliyoruz, polise patlıcanla, domatesle karşı çıkılmaz" uyarısı yapıldı.
 
İçeriye giren 5 kişinin görüşmesini bekleyen köylülerin bina önündeki meraklı bekleyişi sürüyor.

DHA