-2'de metrelerce kuyruk !

VAN Valiliği'ne atanan İbrahim Taşyapan, bugün kente gelip görevine başladı. Vali Taşyapan için sıfırın altında 2 dereceye rağmen, kent protokolü ve Valilik personeli uzun kuyruk oluşturdu. Vali Taşyapan, "Burası Doğu Anadolu'nun incisi olan bir il. Buraya Vali olarak atanmadan büyük onur duyuyorum" dedi.

-2de metrelerce kuyruk !
05 Mart 2015 Perşembe 14:37 tarihinde eklendi.
VAN Valiliği'ne atanan İbrahim Taşyapan, bugün kente gelip görevine başladı. Vali Taşyapan için sıfırın altında 2 dereceye rağmen, kent protokolü ve Valilik personeli uzun kuyruk oluşturdu. Vali Taşyapan, "Burası Doğu Anadolu'nun incisi olan bir il. Buraya Vali olarak atanmadan büyük onur duyuyorum" dedi.
 
Son Valiler Kararnamesiyle Bingöl Valiliği'nden Van Valiliği'ne atanan İbrahim Taşyapan bugün Van'a gelip görevine başladı. Van'ın yeni Valisi için valilik önünde karşılama töreni düzenlendi. Sıfırın altında 2 derece soğuk havaya rağmen uzun kuyruk oluşturan protokol mensupları ve Valilik mensupları, Vali Taşyapan'ı karşıladı. Herkesle tek tek tokalaştıktan sonra makamına geçmek için ayrılan Vali Taşyapan'a yaşlı bir kadın sarılarak Kürtçe sevgi gösterisinde bulundu. Vali Taşyapan da yaşlı kadını karşılıksız bırakmayarak bir süre sohbet etti.
 
Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Taşyapan, yeni görev yerinin hayırlı olmasını istediğini söyledi. Bayrağı kendisinin teslim aldığını ve aldığı yerden daha yükseklere taşımanın gayreti içinde olacağını söyleyen Vali Taşyapan, bunu yaparken de bütün kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve burada yaşayan bütün vatandaşlarla el ele vererek yapacaklarını söyledi. Hak, hukuk, adalet anlayışı içinde insanı öne çıkaran bir anlayışla çalışacaklarını anlatan Vali Taşyapan şöyle konuştu:
 
"Buradan bütün vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Buradaki hizmetlerimizde doğrularımızla her zaman vatandaşlarımıza destek olmaya çağırıyorum. Yanlıştan dönmek fazilettir. Hatamızı, yanlışımızı gördüğümüz zaman dönebiliriz. Bu gayet önemli bir prensibimiz olacaktır. Ama toplumda yaşıyoruz. Toplumda yaşamanın da kuralları vardır. Hepimiz bu kurallara uymak zorundayız. Bir apartmanda yaşamanın kuralları varsa bir toplumda yaşamanın da kuralları vardır. Oda başkanın hakkına hukukuna saygı göstermektir. Onların hakkının hukukunun da kendimizin savunduğu hak hukuk kadar değerli olduğunu bilmemiz gerekir."
 
Van'ın Doğu Anadolu'nun incisi olduğunu ve buraya Vali olarak atanmaktan onur duyduğunu da belirten Vali Taşyapan, koşamadıkları, gidemedikleri bir yerinde olmayacağını söyledi. Görev yaptığı süre içinde bütün vatandaşlarla iyi bir diyalog kuracaklarını da anlatan Vali Taşyapan, "Devletin merhametli yüzünü, güler yüzünü onlara göstererek kapalı kapılar ardında oturmadan, onlara kapımızı ve gönlümüzü her zaman açarak burada görev yapacağız. İnşallah bunları yapmanın gayretleri içinde olacağız. Bunları başarabilirsek buradan ayrıldığımız zaman buradaki görevimiz sona erdiği zaman huzur içerisinde olacağız. Vatandaşlarımızla bizi inşallah iyi olarak anacaklardır. Dileğimiz budur. Bu prensiplerle çalışacağız" diye konuştu. 

DHA