3 Bakanlığın bütçesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda; Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri kabul edildi.

3 Bakanlığın bütçesi kabul edildi
16 Aralık 2012 Pazar 21:44 tarihinde eklendi.

 

 
Genel Kurul'da konuşmaların ardından bütçelerin oylanmasına geçildi. Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile 103 üniversitenin bütçe bölümleri ile 2011 yılına ilişkin kesin hesapları okunarak oylandı.
 
Başkanvekili Meral Akşener'in, oylamaya geçerken katip üyeler Bilal Macit ile Rıza Yalçınkaya'yı göstererek, ''Katip üyeler dediler ki 'derby maçı var, bu işi biraz hızlandırın.' Elim ayağım birbirine dolaştı. Siz de bana yardımcısı olursanız bu işi hallederiz'' sözlerine, milletvekilleri alkışla karşılık verdi.
 
Üniversitelerin 2013 yılı bütçelerinin okunmasının ardından Akşener, maçın başlayıp başlamadığını sordu. Milletvekillerinin ''Daha yarım saat var'' demesi üzerine Akşener, ''Hızlı gidersek olacak'' dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bütçe görüşmelerinin sonuna kadar Genel Kurul'da beklerken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bakanlığının bütçesinin kabul edilmesinin ardından Meclis'ten ayrıldı. 
     
103 üniversitenin bütçeleriyle 2011 yılı kesin hesap bölümlerinin okunması, yaklaşık 3 saat sürdü.
 
Bazı milletvekilleri bütçelerin kabul edilmesinin ardından Başkanlık Divanı'nın önüne gelerek Akşener'i kutlarken, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise kendisini alkışladı.
 
Başkanvekili Akşener, bütçelerin kabul edilmesinin ardından birleşimi yarın saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.