3. Balyoz iddianamesi kabul edildi

Gölcük ve Eskişehir'de ele geçirilen belgelere ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 66'sı tutuklu 143 sanığın yer aldığı Balyoz'un üçüncü iddianamesi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

3. Balyoz iddianamesi kabul edildi
23 Kasım 2011 Çarşamba 10:37 tarihinde eklendi.

 

Balyoz soruşturması kapsamında hazırlanan üçüncü iddianame kabul edildi. Korgeneral Korcan Pulatsü ve HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman’ın da aralarında olduğu 64’ü tutuklu 143 sanık 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayar’ın, Gölcük Donanma Komutanlığı ve Eskişehir’de ele geçirildiği belirtilen Balyoz belgelerine ilişkin hazırladığı iddianame kabul edildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamenin oy birliği ile kabul edilmesiyle birlikte açılan davanın ilk duruşması 26 Aralık’ta yapılacak. Mahkeme, 27, 29 ve 30 Aralık’ta da duruşmaya devam edecek.
 
Mahkeme, savcı Ayar’ın diğer Balyoz davasıyla birleştirilmesi yönündeki talebini ise duruşmada değerlendirecek. Hazırlanan tensip tutanağında tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 
 
İddianamede, aralarında Korgeneral Korcan Pulatsü ve HAVELSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman’ın da olduğu 64’ü tutuklu 143 şüphelinin “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs” suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.