3 günde 64 kurban

Bayram tatilinin üçüncü gününde de kaza haberleri geldi. Dün yollarda 19 kişi hayatını kaybetti. Biri de Hatay Tekebaşı Belediye Başkanı İrfan Balıkçı’ydı.

3 günde 64 kurban
30 Ağustos 2011 Salı 09:18 tarihinde eklendi, 1.905 kez okundu.

 

Hatay'ın Samandağ İlçesi’ne bağlı Tekebaşı Belde Belediye Başkanı Ak Parti’li İrfan Balıkçı (35), içinde bulunduğu, Suphi İstanbullu (42) yönetimindeki otomobilin dün 05.00’te şarampole yuvarlanması sonucu öldü. Kazada, sürücü Suphi İstanbullu, Ayşegül Aydın (24) ve Merve Akpınar (20) yaralandı. Balıkçı’nın cenazesi, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı törenin ardından belde mezarlığında toprağa verildi.
 
Trabzon’da 4 ölüm
 
Giresun’dan Trabzon yönüne giden Adem Koz yönetimindeki otomobil, dün 05.30 sıralarında Trabzon’un Akçaabat İlçesi Salacık Köyü yakınlarında, yol kenarındaki duvara çarptı. Otomobilde bulunan Eyüp Gürpınar (45), Kazım Gürpınar (43) ile Muhammet Gürpınar (11) kaza yerinde, yaralanan Ayşe Koz (26) ise hastanede hayatını kaybetti. Muş’un Malazgirt ilçesinde Fehmi Çelik idaresindeki otomobil, Refik İnan yönetimindeki otomobille Malazgirt-Aktuzla karayolunun Murat  Köprü mevkisinde çarpıştı. Sürücü İnan ile yanında bulunan Kamuran ve İzzettin İnan kaza yerinde, Serhat İnan ve Hülya Çelik ise Malazgirt Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
 
Tokat’ın Turhal ilçesinde simit satarak geçinen Kıbrıs gazisi Şinasi Gök (57), bisikletiyle giderken, Kadir K.’nin kullandığı kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti.
 
BAYRAM BİLANÇOSU ÇOK AĞIR
 
BAYRAM tatilinin ilk üç gününde meydana gelen kazalarda toplam 65 kişi öldü, 254 kişi de yaralandı. Bayram öncesi yetkililerin yaptığı tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen, 9 günlük tatilin ilk gününde (cumartesi), 25 kişi öldü, 141 kişi yaralandı. İkinci günkü (pazar) kazalarda 20 kişi öldü, 84 kişi yaralandı. Dün saat 17.00’ye kadar da 19 kişi öldü 40 kişi yaralandı.
 
Her şey için artık çok geç
 
İSTANBUL’dan Kastamonu’ya giden Cemal Öz yönetimindeki minibüs, dün 06.00 sıralarında, Karabük ile Bolu’nun Gerede İlçesi arasındaki Cumayanı Köyü yakınlarında, karşı yönden gelen Recep Göktaş’ın (45) kullandığı meyve yüklü kamyonetle çarpıştı. Cemal Öz, Kezban ve Meryem Öz ile Recep Göktaş öldü, Recep, Sabri, İsmail, Murat ve Hikmet Öz yaralandı. Hafif yaralanan Murat Öz yerde yatan amcası minibüs sürücüsü Cemal Öz’ün yaşadığını sanarak polisten ambulansın bir an önce gelmesini istedi. Murat Öz, “Annem ile teyzem öldü” diyerek ağladı.
 
Malatya’da otobüs kazası
 
DARENDE’den Malatya’ya giden, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen yolcu otobüsü, Akçadağ ilçesi yakınlarında lastiği patlayınca şarampole yuvarlandı. Kazada 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Denizli’de Asri Mezarlık’tan Aktepe yönüne giden sürücüsünün kimliği henüz belirlenmeyen otomobil, kontrolden çıkarak elektrik direğine çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti.