3. Havalimanı'na Erdoğan'ın isminin verileceği iddiasına yanıt

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanının isminin 'Recep Tayyip Erdoğan' olacağı iddialarıyla ilgili konuştu.

3. Havalimanına Erdoğanın isminin verileceği iddiasına yanıt
09 Şubat 2016 Salı 08:56 tarihinde eklendi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlık bütçesiyle ilgili milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.
 
İstanbul'a yapılan 3. Havalimanının isminin "Recep Tayyip Erdoğan" olacağı iddialarının sorulması üzerine Yıldırım, "Biz, havalimanını yaparız, ondan sonra ne ad koyarlarsa koysunlar, Tayyip Bey meraklısı değil, çok da sevmiyor bu işleri. Öyle bir şey olacağını düşünmüyorum, şahsi kanaatim budur" diye konuştu.
 
Havalimanları yaptıklarında ad konusunda çeşitli tartışmaların çıktığını dile getiren Yıldırım, bu tür anlaşmazlıklarda farklı bir isim koyarak orta yolu bulduklarını bildirdi.

Yıldırım, söz konusu havalimanının ilk etap yapım süresinin 42 ay olduğunu, diğer etap yatırımlarının yapım süresindeki gecikmelerde günlük 5 bin euro cezanın öngörüldüğünü kaydetti.
 
İstanbul Atatürk Havalimanı terminal işletmeciliği yapan TAV'ın hisse yapısında Fransızların hisse oranının yüzde 38 olduğunu bildiren Yıldırım, "Mevzuata göre hisse devrinde onay veya izin şartı yok" dedi.
İstanbul 3. Havalimanı tamamlandıktan sonra işletmenin başka bir şirkete devretme hakkının olduğunu anlatan Yıldırım, ancak izin prosedürü olduğunu kaydetti.