3. Köprü yolu askeri kışlanın sınırını değiştirdi

YAPIMI süren 3. Boğaz Köprüsü’nün Anadolu yakasında Çekmeköy çıkışını sağlayacak bağlantı yolu, Çekmeköy Kışlası'nın sınırını değiştirdi.

3. Köprü yolu askeri kışlanın sınırını değiştirdi
31 Mayıs 2016 Salı 10:20 tarihinde eklendi, 1.106 kez okundu.
YAPIMI süren 3. Boğaz Köprüsü’nün Anadolu yakasında Çekmeköy çıkışını sağlayacak bağlantı yolu, Çekmeköy Kışlası'nın sınırını değiştirdi. Daha önce Çekmeköylüllerin yoğun olarak kullandığı doğa parkıyla bitişik olan kışla ile park arasından geçecek yaklaşık 5 kilometrelik yol yeni sınır olacak.
 
Bu arada bir tarafında yol çalışması bir tarafında ise lüks konutlarla çevrili Doğa Parkı’nı kullanan vatandaşlar, çalışmaların parkı da içine almasından ve ormanlık arazide yeni konut alanları oluşmasından endişeli. Çekmeköy Belediyesi'nce yapılan açıklamada, “Bağlantı yolu ile askeri alandan ayrılan 200 dönümlük arazinin Çekmeköy Şehir Parkı olarak düzenlenmesi ve vatandaşların kullanımına açılması için ilgili makamlarla görüşmelerimiz devam etmektedir” denildi.
 
BAĞLANTI YOLLARI GEÇECEK
 
Ormanlık alan üzerine kurulu Çekmeköy Kışlası’nın hemen yanında yürüyüş yolları, kafeler ve dinlenme alanlarının yer aldığı Çekmeköy Doğa Parkı yer alıyor. Bundan yaklaşık 2 ay önce birbirine bitişik olan ve sadece tel örgülerle ayrılan iki alanın arasından bundan böyle 3. Boğaz Köprüsü'nün bağlantı yolları geçecek.
 
ASKERİ ALANA AİT LEVHALAR DURUYOR
 
Eskiden askeri araziye dahil olan ve halen devam eden çalışmalarla belirmeye başlayan yol ile Çekmeköy Kışlasının batı sınırı daralacak. Yaklaşık 5 km uzunluğundaki bağlantı yolu 3. Köprü’yü Şile otobanına bağlayacak. Binlerce ağacın kesildiği yol güzergahında eski askeri alanı gösteren levhalar halen yerli yerinde. Hafriyat kamyonları ve iş makinelerinin çalıştığı alanda eski askeri alanı Doğa Parkı’ndan ayıran jiletli teller ise artık şantiye alanının sınırı olmuş vaziyette.
 
VATANDAŞ PARKI İÇİN ENDİŞELİ
 
Bir tarafında yol çalışması bir tarafında ise lüks konutlarla çevrili Doğa Parkı’nı kullanan vatandaşlar, çalışmaların parka da sıçramasından ve ormanlık arazide yeni konut alanları oluşmasından endişeli. Çekmeköy’de ikamet eden Sinan Boleli, “Buranın eski hali çok güzeldi. İnsan sabah kalınca temiz hava alıyordu. Şimdi tozdan topraktan başka bir şey yok” diye konuştu. Yürütülen çalışmalar hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) ve Çekmeköy Belediyesi’nden bilgi istediklerini ancak kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Taylan Özdemir “3. Köprü güzergahında 'rantlaşma olacak mı, ev inşa edilecek mi?' gibi sorular hakkında bilgi verilmediği gibi, yaşadığımız Çekmeköy’de de böyle bir bilgiye sahip olamadık” diye konuştu.
 
YOL UĞRUNA PARKI HEBA EDECEKLERSE YAZIK OLUR
 
Parkta yürüyüş yapan bir vatandaş, Doğa Parkı’nın Hamidiye Mahallesi'nin can damarı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Boş vakitlerimizi burada geçiriyoruz. Spor alanı olarak burayı kullanıyoruz. Yolun geçmesi tabiî ki ülkemiz ve insanlarımız adına gurur verici. Ama ağaçların kesilmesi de bizi çok üzüyor. Buradaki oksijenimizin tamamen bitmesine neden olacak, gibi geliyor. Mahallemiz adına çok üzülüyorum. İnşallah parkımızı daha iyi bir şekilde düzenleyip bize teslim ederler. Eğer yol uğruna bu parkı heba edeceklerse o zaman yazık olur.”
 
ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ: PARKI DAHA DA BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ
 
Yol çalışmasının 3. Köprü’nün bağlantı yolu Çekmeköy çıkışı için yapıldığını doğrulayan Çekmeköy Belediyesi, yol çalışması Doğa Parkı sınırlarının dışında kaldığı için parkta bir değişiklik olmayacağının altını çizdi. Çekmeköy Belediyesi yazılı açıklamasında, “Bağlantı yolu ile askeri alandan ayrılan 200 dönümlük arazinin Çekmeköy Şehir Parkı olarak düzenlenmesi ve vatandaşların kullanımına açılması için ilgili makamlarla görüşmelerimiz devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.