"3. maddede mutabakat sağlanamadı"

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun bugün yaptığı toplantıda 3. maddede mutabakat sağlanamadığını söyledi.

3. maddede mutabakat sağlanamadı
27 Ağustos 2013 Salı 18:24 tarihinde eklendi.

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda 3. ve 4. maddeleri görüştüklerini söyleyen Yıldız, “AKP ve BDP değiştirilemez maddenin olmayacağını, anayasayı bir bütün değiştirebileceğimiz görüşünde idiler.

MHP ve CHP’de, ilk üç madde ve dördüncü maddenin değiştirilemeyeceği görüşünü zaten önerileri de öyleydi. Yapılan tartışmalarda aslında çok verimli bir tartışma olduğunu söyleyebiliriz ama siyasi partilerin duruşunda bir değişiklik olmadı ne yazı ki? Bu konuda bir mutabakat, bir ilerleme sağlayamadık. Yarın, ana dil meselesi ile vatandaşlık meselesini konuşacağız.” diye konuştu.

Yıldız, bir gazetecinin, "Yani üçüncü maddede bir mutabakat sağlanamadı." şeklindeki sözleri üzerine, "Sağlanamadı." cevabını verdi.

Bir gazetecinin, “Yarın görüşülecek madde başlıklarından umutlu musunuz?” sorusu üzerine Yıldız, “Genel gidişat çok umut verici değil ama burada bulunmamızın temel sebebi bir mutabakat, bir ortaklaşma sağlamak. Dolayısı ile umutlu olmak isteriz fakat kimseye, herhangi bir etnik yapıya veya dinsel yapıya bir hak getirmeyen ilk dört maddede bile ilerleme sağlayamıyoruz.” şeklinde konuştu.


CİHAN