"3. maddeye BDP rezerv koydu"

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AK Partili Üyesi Ahmet İyimaya, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili “3. madde üç partinin mutabakatı ile yeşil ekseninde benimsendi. BDP bu konuda rezerv koydu.” dedi.

3. maddeye BDP rezerv koydu
27 Ağustos 2013 Salı 18:56 tarihinde eklendi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise AK Parti’nin 3. madde ile ilgili taslağını mevcut metne dönüştürdüğünü belirterek, “Dolayısı ile o zaman üç parti 3. maddede mutabık kalmış oldu ve mevcut anayasa maddesi korunmuş oldu. Bu şekli ile yeşil olarak geçmiş oldu.” diye konuştu.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AK Partili üyesi Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. İyimaya, “3. madde üç parti mutabakatı ile yeşil ekseninde benimsendi. BDP bu konuda rezerv koydu.” diye konuştu.

4. madde konusunda partilerin ikiye ayrıldığını hatırlatan İyimiya, “Bugün mutabakata dayalı bir madde üretemedik. Ben komisyonun gelinen aşama itibari ile bir anayasa üretme komisyonu olmaktan, müzakereci komisyon karakterine dönüştüğünü düşünüyorum." ifadesini kullandı.

CHP’Lİ KART: AKP, TASLAĞINI MEVCUT METNE DÖNÜŞTÜRDÜ

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart üç partinin 3. maddenin metni ve içeriği konusunda mutabık kaldığını söyledi. Bir gazetecinin AK Parti’nin 3. madde ile ilgili ‘resmi dil’ teklifinden vazgeçip geçmediğini sorması üzerine Kart, “Evet, o noktadaki taslağını mevcut metne dönüştürdü. Dolayısı ile o zaman üç parti 3. maddede mutabık kalmış oldu ve mevcut anayasa maddesi korunmuş oldu. Bu şekli ile yeşil olarak geçmiş oldu.” şeklinde konuştu.


CİHAN