"3 Temmuz'un artçıları sürer"

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, artık karamsar olma zamanının geçmesi gerektiğini söyledi.

3 Temmuzun artçıları sürer
27 Haziran 2012 Çarşamba 13:24 tarihinde eklendi.

 

Şenes Erzik, TFF Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, UEFA 1. Asbaşkanı olarak 22 yıldır görev yaptığı futbolda 40 yılı geride bıraktığını kaydetti. Erzik, bu süre içinde kendisine ana prensip olarak ''futbola hizmet'' vermeyi belirlediğini ifade etti. 
     
Bu süreçte konumunun sorgulandığı eleştiriler aldığını belirten Erzik, ''Hep içime attım, sürecin tamamlanmasını bekledim. Artık karamsar olma zamanının geçmesi lazım. Hizmet için elini taşın altına sokanların eleştirilme zamanı olmadığına inanıyorum'' dedi. 
   
Hiçbir zaman popülist politikalara girmeden, seyircilere de en iyi şeyleri öğütlemek gerektiğini vurgulayan Erzik, şöyle konuştu: 
     
''Türkiye'de 3-4 yıldır yapılan çalışmaların sonucudur Cüneyt Çakır. Bundan zevk almamız, keyif duymamız lazım. 16 yıl önce havuz sistemini kuran federasyon başkanı olarak karşınızda bulunuyorum. Ne mutlu bana ki, benden sonra daha da ileri götürdüler. Kulüpler bu gelirle ayakta duruyor. Türk futbolunun önemli gelir kaynağı olan havuz sistemindeki çatlağı ortadan kaldırmalıyız. Gelirleri yerinde kullanmalıyız.'' 
     
Şenes Erzik, FIFA'Daki görevinin 2013 yılında, UEFA'daki görevinin ise 2015 yılında sona ereceğini hatırlatarak, bu görevler için genç arkadaşların şimdiden hazırlık yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.