3 yıl sonra boşandı!

Gazeteci Tuluhan Tekelioğlu ile kendisinden şiddet gördüğü ve ihanete uğradığı gerekçesiyle dava ettiği borsacı eşi Murat Gülkan'dan boşandı.

3 yıl sonra boşandı!
28 Kasım 2013 Perşembe 16:57 tarihinde eklendi, 1.361 kez okundu.
Mahkeme davalı Gülkan'ın davacı eşi Tekelioğlu'na 150 bin TL tazminata hükmederken, müşterek çocuğun velayeti ise babaya verildi. Mahkeme, Tekelioğlu'na aylık 3 bin 500 TL nafaka ödenmesine karar verdi.
 
2011 yılında 16 yıllık eşi Murat Gülkan'a boşanma davası açan Tuluhan Tekelioğlu, hakaret ve aşağılama türündeki eylemleri devam eden eşinin sinirli mizaçlı, şiddet bağımlısı olduğunu iddia ederken hem yalnızken hem de oğlunun yanında eşinin psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını kaydetmişti. Tekelioğlu, eşinin bir keresinde kolunu kırma noktasına gelene kadar büktüğünü ve bu nedenle kolunu 3 gün boşunca kullanamadığını ancak, dile düşmemek için doktora bile gidemediğini belirttiği dilekçesinde eşinin av merakı ve silaha düşkünlüğü nedeniyle, evde 50’ye yakın bıçağı, 5 adet silah, 14 adet tüfek ve yüzlerce mermisi bulunduğunu belirttiği dilekçesinde oğullarına da hayvanları öldürmeyi öğütlediğini iddia etmişti.
 
Evden uzaklaştırma almıştı
 
Eşine boşanma davasını zina nedeniyle açtığını ancak müşterek konutlarında can güvenliğinin kalmadığını belirten Tekelioğlu, boşanmanın yanı sıra bu durumu olgunlukla karşılamayan ve medenice yaklaşmayan eşinden yeniden şiddet görmemek evden uzaklaştırılmasını talep etmiş bu talebi de kabul edilmişti. Eşinin iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Murat Gülkan ise iddiaların ‘külliyen asılsız’ ve ‘hayatın olağan akışına aykırı’ olduğunu, tamamen boşanma davasında kullanılmak üzere yazıldığını iddia etmişti.
 
3 yılın sonunda boşandılar
 
Yaklaşık üç yıldır süren dava önceki gün yapılan 'gizli' oturum ile son buldu. İstanbul Aile Mahkemesi, çiftin boşanmasına karar verirken, müşterek çocuklarının velayeti babaya bırakıldı. Mahkeme, davalı Murat Gülkan'ın boşandığı eşine 150 bin TL tazminat ile ayda 3 bin 500 TL nafaka ödemesine hükmetti.

Vatan Gazetesi