30 Ağustos Hakkari’de törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Hakkari'de düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 10:55 tarihinde eklendi.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat ve Dağ ve Komando Tugay Komutanı Ahmet Utan Atatürk Anıtına çelenk sundular. Çelek sunmanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi törene katılmadı. Anıta Belediye Başkanlığı çelengi sunulmadı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Binbaşı Hilmi Kendircioğlu yaptı. Kendircioğlu, “30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Bu zafer büyük komutan Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, yüreği bağımsızlık ateşiyle yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir. Bizler için çok büyük önem taşıyan bir destandır Kurtuluş Savaşı. Hürriyet aşığı milletimizin yeniden dirilişinin destanıdır.” dedi.

Kutlamalara Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Vekili Gafur Yaman, askeri erkan, kurum amirleri, öğrenciler, askerler ve vatandaşlar katıldı. Yapılan konuşmanın ve askeri birliğin tören geçişinin ardından Vali Yakup Canbolat makamında tebrikleri kabul etti. 


CİHAN