30 Ağustos Zafer Bayramı Antalya’da coşkuyla kutlandı

Antalya’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Ulusal Yükseliş Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Antalyada coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:24 tarihinde eklendi, 1.222 kez okundu.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can anıta çelenk sundu. Çelenk sunma töreni sırasında bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler isimlerinin okunmamasına tepki gösterdi. Çelenk töreni sona erdiği sırada anıta gelen grup, kendi çelenklerini bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Valilik bahçesinde düzenlen kokteylin ardından Vali Öztürk, tebrikleri kabul etti, sonrasında Cumhuriyet Caddesi’ndeki kutlamalara geçildi. Buradaki kutlamalar birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Ellerindeki bayraklarla caddenin her iki tarafında yer alan öğrenciler görsel bir şölen sergiledi. Halk oyunları gösterisi ise hem vatandaşlardan hem de protokolden beğeni aldı.

Tören sırasında Vali Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve Garnizon Komutanı Can, araç üzerinde halkı selamladı. Yapılan konuşmaların ardından tören geçişi gerçekleşti. Törene Antalya Milletvekilli Gürkut Acar, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi, İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul ve çok sayıda vatandaş da katıldı.


CİHAN