30 dakikada uzaya teslim pizza

Domino’s Pizza’nın astronotlar için ayda bir şube açacağı açıklandı. Şirketin Japonya’da görev yapan yetkilileri ‘Çalışmalara başladık. 21 milyar dolarlık bir proje olacak’ dedi

30 dakikada uzaya teslim pizza
06 Eylül 2011 Salı 09:02 tarihinde eklendi, 4.416 kez okundu.

 

26 metrelik kubbe
60 ülkede hizmet veren Domino’s Pizza uzay açılımı yaptı. Şirketin Japonya’daki operasyonlarıyla ilgilenen yetkililer, Dünya’nın yörüngesi Ay’a bir şube açacaklarını bildirdi. 26 metre genişliğinde kubbe şeklindeki lokanta için çalışmalara başlanıldığını açıklayan yetkililer ‘Aklımızda olan bir projeydi. Maeda inşaat şirketi çizimlere başladı. Ay’da ilk lokanta için 21.8 milyar dolar harcanacak’ dedi.
 
15 roket taşıyacak
n Projenin, 2001 yılında Domino’s Pizza’nın rakibi, Pizza Hut’ın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görev yapan astronotların siparişini göndermesiyle uzaya taşınan rekabete cevap olacağı belirtildi. Başlangıçta, 70 tonluk inşaat ve pizza yapım malzemelerini 15 roketin taşıyacağı açıklandı. Şirket sözcüsü Tomohide Matsunaga da ‘Gelecek uzayda olacak. Sadece astronotlar değil, sıradan insanlar da uzayda yaşayacak. Biz de orada olacağız’ dedi.