30 saatin sonunda söndürüldü

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde geçen perşembe günü başlayan orman yangını söndürüldü. Antalya'da son 3 günde çıkan 30 orman yangınında, yaklaşık 330 hektar orman alanının yandığı kaydedildi.

30 saatin sonunda söndürüldü
07 Eylül 2013 Cumartesi 12:56 tarihinde eklendi.
Kumluca'da Ortaköy ve Karacaören Köyü'nde, perşembe günü saat 14.30'da 2 nokta eş zamanlı başlayan orman yangını söndürüldü.
 
Elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturmasıyla başlayan yangın, bölgede saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle hızla yayılarak büyüdü. Yangını söndürmek için Antalya, Denizli, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Adapazarı, Bolu, Muğla, Isparta, Finike, Demre, Kemer Orman İşletme Müdürlüğü ve Kumluca, Beykonak, Adrasan, Beykonak, Finike ve Mavikent belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri, 50 yangın söndürme ekibi, 70 arazöz ve su tankeri, 12 dozer, 5 uçak ve 9 helikopter, 300 yangın söndürme işçisi ve gönüllüler müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle sık sık yön değiştiren alevler müdahaleyi zorlaştırdı.
 
YANGIN 30 SAAT SÜRDÜ
 
Ekiplerin gece- gündüz ara vermeden müdahale ettiği yangın, dün saat 21.00 sıralarında söndürüldü. Yaklaşık 30 saat süren yangında, 170 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Orman alanlarının yanı sıra bazı sera ve ekili alanlar, nar bahçeleri, bir traktör römorku, tarım aletleri ve bir kamyonet yandı.
 
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
 
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Karacaören ve Ortaköy'de 5 Eylül'de saat 14.30 sıralarında çıkan yangının dün gece kontrol altına alınarak söndürüldüğünü kaydetti. Yangında 170 hektar kızılçam ormanının zarar gördüğünü belirten Türedi, bölgedeki etkili rüzgarın müdahale çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi. Yangının çıktığı alan kızılçam koru ormanı ve gençleştirme sahası olduğunu vurgulayan Türedi, "Yangın çıktığı andan itibaren tüm ekiplerimiz rüzgara rağmen karadan ve havadan etkili bir şekilde müdahale etti. Yangın tamamen söndürüldü. Ekiplerimiz bölgede halen soğutma çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
 
3 GÜNDE 330 HEKTAR ALAN YANDI
 
Antalya'da, 4 Eylül Çarşamba gününden bu yana iri ufaklı 30 orman yangını çıktığını anlatan Türedi, en etkili yangınların Serik, Kumluca ve Alanya'da çıktığını söyledi. Manavgat ve Konyaaltı'nda da yangınlar çıktığına değinen Türedi, son 3 günde yaklaşık 330 hektar orman alanının yandığını kaydetti. Türedi, Serik'te 4 Eylül Çarşamba günü çıkan yangında 120, Kumluca'daki yangında 170, Konyaaltı'nda 10 ve Alanya'daki yangında ise çoğunluğu tarım alanı olmak üzere 30 hektar alanın zarar gördüğünü belirtti.

DHA