30 yıl gecikmeli mezuniyet coşkusu

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü 1983 yılından bitirenler için, üniversitede 30 yıl sonra gecikmeli mezuniyet töreni düzenlendi.

30 yıl gecikmeli mezuniyet coşkusu
29 Haziran 2013 Cumartesi 14:49 tarihinde eklendi.

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Esin Sinever Dayı öncülüğünde gerçekleştirilen mezuniyet töreni programına, 1983 yılında mezun olan 20 kişi aileleriyle birlikte katıldı. Mezunlar ilk olarak AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır’ı makamında ziyaret etti. Diyarbakır, üniversitenin bugünkü konumu hakkında bilgiler verdikten sonra mezunlara çeşitli hediyeler verdi. Mezunlar daha sonra AÜ Kültür Merkezi'ne geçerek burada kep fırlatıp mezuniyet coşkusu yaşadı. Rektör Yardımcısı Diyarbakır, burada Prof. Dr. Dayı tarafından hazırlanan temsili diplomaları mezunlara takdim etti.

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Esin Sinever Dayı mezuniyet töreni ile ilgili şunları kaydetti: “1983 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun olduk. Mezun olduğumuzda böyle bir tören olmadı. Temsili diplomalar hazırladık. Rektörlük böyle bir programa yardımcı oldu. Eski günlerimizi yad ettik. Buradan mezun olmaktan gurur duyuyoruz. 30 yıl sonra ilk defa bir araya geldik. 20 kişi aileleriyle birlikte geldi. Özel durumlardan ötürü bazı arkadaşlarımız gelemedi. 2 gün buradalar. Şehir gezisi, üniversite gezisi, Palandöken gezisi olacak. Tarih enstitümüzü ziyaret edeceğiz. Bizi ağırlayana üniversitemize teşekkür ediyoruz.”


CİHAN