30 yıl sonra 'gay' kavgası

Cassano'nun milli takımda eşcinseller olduğunu ima etmesi ortalığı karıştırdı.

30 yıl sonra gay kavgası
14 Haziran 2012 Perşembe 15:12 tarihinde eklendi, 2.567 kez okundu.

1982 Dünya Kupası’nda Rossi ile Cabrini’nin ilişki yaşadığı iddiasıyla sarsılan İtalya’da ‘bomba’yı bu kez Cassano patlattı ama baskı üzerine özür diledi.

 
Bundan 30 yıl önce şike gölgesi ile 1982 Dünya Kupası’na giden İtalya, turnuva sırasında da eşcinsellik tartışmaları ile sarsılmıştı. İtalyan basını, şike cezası sonrası affedilen Rossi’nin, takım arkadaşı Cabrini ile dostluğunu “aşk yaşıyorlar” iddiasıyla vermişti. O turnuvada Rossi 6 golle kral olurken, İtalyanlar da Dünya Kupası’nı kazanmıştı. Euro 2012’ye de şike skandalı ile gelen Gökmavililer, tıpkı 30 yıl önce olduğu gibi bir de “eşcinsel futbolcu” bombası patlattı. Cassano, milli takımda eşcinsel oyuncular bulunduğunu ima ederken şimşekleri üzerine çekti.
 
“Umarım aramızda eşcinsel yoktur” dedi
 
Cassano bir soru üzerine İtalya Milli Takımı’nda metroseksüel oyuncuların var olabileceği şüphesinin bulunduğunu söyleyerek “Bu onların sorunu ama umarım böyle bir durum yoktur” dedi. İtalya’nın önde gelen gay sunucularından Cecchi Paone’nin bir radyo programında “Bir milli futbolcu ile beraber oldum. Giovinco, Abate ve Montolivo’nun metroseksüel olduğunu adım gibi biliyorum” dediğinin hatırlatılması üzerine de Cassano, “Öyleyse öyledir. Bunu i...ler düşünsün” yanıtı ile herkesi şoke etti.
 
Cassano’nun takımdan atılmasını istediler
 
İtalya'daki eşcinseller dernekleri, yıldız futbolcunun konuşmasına büyük tepki gösterdi. Cassano’nun açıklamalarını hakaret sayan gay’ler, İtalyan Futbol Federasyonu’na başvurarak bu oyuncunun takımdan ihraç edilmesini istediler. Gelen tepkiler üzerine daha fazla direnemeyen Cassano da özür diledi. Yanlış anlaşıldığını söyleyen Milan’ın yıldızı “Ben kimsenin cinsel özgürlüğüne hakaret etmedim. Herkesin seçimine saygı duyarım. Bu umurumda değil” ifadelerini kullandı.
 
Ibra ile samimi poz
 
İtalyan futbolcu Abate’nin, Milan’da Ibrahimovic ile çekilen bu fotoğrafı, eşcinsel olduğunu iddia edenlerin eline koz verecek gibi. Ibra’nın ise Barcelona’dayken Pique ile de benzer bir fotoğrafı yayınlanmıştı.
 
Palermo kadın kılığına girdi
 
Dünyada gay kimliğini açıklayan üst düzey bir futbolcu bulunmuyor. Ancak Arjantinli ünlü golcü Martin Palermo’nun, bir dergi için kadın kıyafeti giyip makyaj yaptığı bu fotoğraf uzun süre gündemden düşmemişti.
 
Bizim gay hakemimiz TFF ile davalık oldu
 
Türkiye'de gay olduğunu açıklayan herhangi bir futbolcu yok. Ancak hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın kimliği deşifre olduktan sonra ülkemizde de bu konuda tartışma yaşanmıştı. Eşcinsel kimliğinin ortaya çıkması ile kendisine maç verilmediğini iddia eden Dinçdağ, Türkiye Futbol Federasyonu’na 110 bin TL’lik dava açtı. Dinçdağ ayrıca, “Türk futbolunun içinde çok sayıda eşcinsel olduğunu” iddia etti.