30 yıllık eşini evde kanlar içinde buldu

Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin bulunduğu sokaktaki güvenlik kamerasınca görüntülenen şüphelinin Şiho Candar olduğunu belirledi.

30 yıllık eşini evde kanlar içinde buldu
24 Ocak 2017 Salı 22:30 tarihinde eklendi.
İzmir'de geçen yıl mayıs ayında, Mimar Ayla Coşkunlar'a evinde saldırıp altınlarını aldıktan sonra öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Şiho Candar cinayet suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, altınları gasp  suçundan da 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık suçları için pişman olduğunu belirtse de af dilemek istemediğini söyledi.
 
Olay, geçen yıl 27 Mayıs'ta, Alsancak semtinde meydana geldi. Mimar 69 yaşındaki Sabri Coşkunlar, bir işi için ayrıldığı evine akşam saatlerinde döndüğünde, birinci kattaki kapının ziline bastı. Kendisi gibi mimar olan 30 yıllık eşi aynı yaştaki Ayla Coşkunlar kapıyı açmayınca, Sabri Coşkunlar anahtarıyla kapıyı açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca alt katta bulunan işyeri çalışanlarından yardım istedi. Merdivenle eve girildiğinde, Ayla Coşkunlar mutfakta kanlar içinde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ayla Coşkunlar, olaydan 17 gün sonra yaşam savaşını kaybetti.
 
Şiho Candar İstanbul'un Şişli İlçesi'nde ankresörlü telefonla görüşme yaparken polis tarafından yakalandı ve mahkemece tutuklandı. 
 
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Şiho Candar hakkında 'Suçu gizlemek için adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, 'Yağma' suçundan da 14 yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Şiho Candar'ın sevgilisi tutuksuz N.N.L. için de 5 yıla kadar hapis cezası istendi. 
 
İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasına, tutuklu yargılanan Şiho Candar ile ölen Ayla Coşkunlar'ın eşi Sabri Coşkunlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanılığı avukatı Pınar Melli ile tarafların avukatları katılırken, tutuksuz yargılanan N.N.L. katılmadı. 
 
ÇOK PİŞMANIM
 
Candar son savunmasında, "Ben baştan bu yana belirttiğim gibi rahmetliyi tanıyan bir insan değilim. Neden olduğum bu olaydan dolayı çok pişmanım. Bilinçle yapılmış bir olay değildir, kazayla oluşan bir olaydır. Neden ne olusa olsun yaşadığım ve yaşattığım herşeyden dolayı pişmanım. Af dilemiyorum, ancak bu olayın bilinçle ve tasarlayarak işlenmediğini ifade etmek istiyorum."  
 
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardınan sanık Şiho Candar'ı cinayet için ağırlaştırılmış ömürboyu, altınları gasp ettiği için de 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, diğer sanık N.N.L.'nin ise beraatine karar verip davayı bitirdi.