300 kişilik kontenjan için 3 bin kişi

TÜPRAŞ Petrol Rafinerisi'nin kapasite artırımı sebebiyle alacağı 300 kişilik kadroya, yaklaşık 10 bin başvuru oldu.

300 kişilik kontenjan için 3 bin kişi
03 Mart 2013 Pazar 12:50 tarihinde eklendi.

 

Eleme yapılarak başvurular 3 bine düşürüldü. Alınacak 300 kişi için bugün sabah saatlerinden Kocaeli Üniversitesi'nde sınav yapıldı. 
 
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde faaliyet gösteren TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi, bir süre önce gazetelere verdiği ilanlarla, değişik kadrolarda görevlendirilmek üzere 300 kişinin alınacağını duyurmuştu. 1985 ve sonrası doğumlu adaylar, 11 Şubat’a kadar (www.tupras.com.tr) internet adresine girerek  başvurularda bulundu. İnternet üzerinden yapılan 10 bine yakın başvuruyu değerlendiren kurum yetkilileri, eleme kriterleri uygulayarak bu sayıyı 3 bine düşürdü. Bu kişiler arasından alınacak 300 kişi için ise sabah saatlerinde Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde sınav yapıldı. Adaylar, saat 10.30 itibarıyla 40 kişilik sınıflarda sınava alındı. 50 sorunun sorulduğu ve 70 dakikalık zamanın tanındığı sınavlarda ağırlıklı olarak mantık soruları sorulduğu öğrenildi. Sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanacağı kaydedildi. 
 
Sınava giren adaylar arasında bulunan Erdem Erdemitli, üniversiteden mezun olduktan sonra askere gittiğini, döndükten sonra da iş bulamadığını anlattı. Erdemitli, sınavdan umutlu olduğunu söyledi. Erdem Erdemitli'nin babası Sezai Erdemitli de oğluna çok güvendiğini belirterek, sınavı kazacağını dile getirdi.

CİHAN