3000'e 1 kala galip Galatasaray

Galatasaray Türk Telekom Arena Stadı'nda sezonun flaş ekibi Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etti.

3000e 1 kala galip Galatasaray
26 Eylül 2011 Pazartesi 19:29 tarihinde eklendi, 1.701 kez okundu.

 

Eskişehirspor atağında Alper ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

 

Spor Toto Süper Lig'in 4. hafta kapanış maçında Galatasaray evinde Eskişehirspor'u ağırladı. Sarı-kırmızılı ekip rakibini 2-0 mağlup ederek taraftarına mutlu bir gece yaşattı.

23. dakikada Selçuk'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Gökhan Zan kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0. Dakikalar 51'i gösterdiğinde bu kez sahneye Felipe Melo çıktı. Melo, Hakan Balta'nın çektiği şutta direkten dönen topu soğukkanlılıkla filelere gönderdi ve maçın skorunu belirledi: 2-0



MELO'DAN PİTBULL TAKLİDİ
 
Galatasaray'ın bu sezon Juventus'tan kadrosuna kattığı Felipe Melo 51. dakikada attığı golle sarı-kırmızılı forma altındaki gol sayısını 3'e çıkardı. Brezilyalı oyuncu golden sonra dizlerinin üzerine çökere pittbull köpeği gibi kafasını sağa-sola salladı. Melo daha önce ligde attığı iki golden sonra da aynı şekilde sevinmişti.
 
TERİM İKİNCİ KEZ "DALYA" DEDİ
 
Galatasaray'ın başında 3. dönemini yaşayan Terim, Eskişehirspor maçıyla  sarı-kırmızılı takımın başında ligdeki 200. karşılaşmasına ulaştı. Terim Eskişehirspor galibiyetiyle birlikte 132. kez zafer sevinci yaşadı.
 
Galatasaray'da teknik direktörlük görevine ilk kez 1996-1997 sezonunda  başlayan ve ligdeki ilk maçını 10 Ağustos 1996 tarihinde deplasmanda Vanspor'a  karşı 2-1 kazanan Fatih Terim, futbolculuk döneminde kaptanlığını yaptığı, teknik  adamlık döneminde de önemli başarılara imza attığı sarı-kırmızılı ekipte ikinci  kez “Dalya” dedi.
 
3000. GOLE ÇOK AZ KALDI
 
Galatasaray, 54.  sezonuna başladığı ligde rakip fileleri 3000. kez havalandırmaya çok yaklaştı.
 
Deplasmanlı lig olarak 1959 yılında başlayan ve bugün Spor Toto Süper Lig  adıyla 54. sezonu oynanan organizasyonda 1736 maça çıkan sarı kırmızılı takım,  Eskişehirspor'a da 2 gol atarak rakip fileleri 2 bin 999 kez havalandırmayı başardı.
 
Sarı-kırmızılı ekibin ligde bir sonraki golünü atacak futbolcu adını tarihe yazdıracak.