33 bin zehirli ayakkabı piyasada

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İstanbul Erenköy Gümrüğü'nde kanserojen madde içerdiği gerekçesiyle imhasına karar verilen 33 bin ayakkabının yasadışı yollarla piyasaya sürüldüğünü açıkladı. Canikli, "Vatandaşlar satın almadan hızlı bir şekilde tespit etmeye çalışıyoruz" dedi.

33 bin zehirli ayakkabı piyasada
25 Kasım 2014 Salı 20:37 tarihinde eklendi, 1.356 kez okundu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli sağlığa zararlı ayakkabı iddiaları üzerine, "Maalesef bu eşya iç piyasaya satılmış görünüyor. Ne kadarı piyasaya sürüldü onu bilemiyoruz. Bazı marka isimleri var ama aynı markanın sağlıklı ürünleri de var. Marka ismi belirtmek sıkıntı yaratabilir. Ayakkabılarla ilgili yoğun şekilde raftan ürün numunesi alarak çalışma yapıyoruz. İmha edilmesi gereken 33 bin çift ayakkabı var" dedi. 
 
VATANDAŞ ÇOK UCUZA SATILAN MALLAR NOKTASINDA ÇOK DİKKAT ETMELİ 
 
Tüketicilerin ucuz ürün alımı konusunda ve sağlığa zararlı ürünler konusunda dikkatli olmasını vurgulayan Bakan Canikli, "Muhtemelen çok ucuz fiyata satıyorlar. Normal bir ayakkabının fiyatı bellidir. Vatandaşın çok ucuza satılan mallar noktasında çok dikkat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.

DHA