35 yıl önce dikilmişlerdi

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin güvenlik sahası içindeki ormanlık alanda dün gece çıkan ve yoğun çalışmalar sonucu yaklaşık 12 saatte kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre 40 hektarlık alan zarar gördü

35 yıl önce dikilmişlerdi
05 Temmuz 2013 Cuma 15:53 tarihinde eklendi.
İzmir'in Aliağa İlçesi’ndeki Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’nin güvenlik sahası içindeki ormanlık alanda dün gece çıkan ve yoğun çalışmalar sonucu yaklaşık 12 saatte kontrol altına alınan yangında, ilk belirlemelere göre 40 hektarlık alan zarar gördü. Yanan bölgenin, keşif helikopterinden çekilen fotoğrafları ise acı tabloyu ortaya koydu.
 
Petkim Petrokimya Holding sahası içerisinde kurulması planlanan Star Rafinerisi hafriyat alanında, dün saat 20.45'de ilk belirlemelere göre, elektrik tellerinin ağaçlara çarpması sonucu yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede ormanlık alana yayılan alevlere Petkim’in itfaiye araçlarının yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 25 arazöz, 10 dozer, yaklaşık 100 yer işçisi, 15 teknik eleman, çevre ilçelerden 30 itfaiye aracı ve 20’nin üzerinde iş makinesi müdahale etti. Bugün sabah saatlerinde çalışmalara 2 helikopter de havadan destek verdi. Balıkesir ve Manisa’dan da takviye ekipler sevk edildi. Sabah saat 09.00'da kontrol altına alınarak söndürülen yangın sahasında soğutma çalışmaları sürüyor.
 
35 YIL ÖNCE DİKİLMİŞLERDİ
 
Bölgede bulunan Tüpraş ham petrol tankları ve Petkim’in kimyasal madde tanklarının bulunması tedirginlik yaratttı. Rüzgarın TÜPRAŞ’ın tanklarının bulunduğu bölgeye ters yönde esmesi rahat bir nefes aldırdı. Yangın bölgesinin 35 yıl önce Petkim’in Aliağa’ya kurulması sırasında dikilen çam ağaçlarından oluştuğu kaydedildi. Rüzgarın etkisiyle dumanlar Foça’nın üstüne kara bulut gibi çöktü, ilçeye bir süre kül yağdı.
 
ACI TABLO
 
Yangın yaklaşık 40 hektar ormanlık alanda etkili oldu. Sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangının neden olduğu acı tablo ise keşif helikopterinden çekilen fotoğraflarla ortaya çıktı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.
 
Bu arada Petkim Genel Müdürü Saadettin Korkut yanan bölgenin en kısa zamanda yeniden ağaçlandırılacağını açıkladı. 

DHA