35 yıllık kan davası bitti

Muş'un Hasköy ilçesinde 35 yıl önce Bıdri ve Şago aşiretleri arasında 4 kişinin ölümü ile başlayan kan davası, kanaat önderleri ve siyasetçilerin devreye girmesi ile son buldu.

35 yıllık kan davası bitti
29 Nisan 2013 Pazartesi 21:21 tarihinde eklendi.

 

 
Hasköy ilçesinde Bıdri ve Şago aşiretleri arasında yaşanan olaydan sonra her iki aileden ikişer kişi hayatını kaybetmişti. Bunun üzerine iki aile arasında başlayan kan davası aradan 35 yıl geçtikten sonra Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden olan Muhittin Aydın'ın devreye girmesi ile barışla noktalandı.

Hasköy ilçesinde bulunan Merkez Camii'nde düzenlenen barış töreninde konuşan Şeyh Muhittin Aydın, insanoğlunun nefsine hakim olması gerektiğini vurgulayarak, sağduyunun hakim olduğu kardeşlik ve barış içerisinde yaşaması gerektiğini kaydetti.
 
Barış törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise inancımızın ve dinimizin adının İslam olduğunu söyledi. Keskin, "Bizler Müslümanız. İslam ve Müslüman kelimelerinin kökeni, anlamı ve mesajı; barıştır, kardeşliktir ve sevgidir. Kur'an-ı Kerim'de 'Müminlerden iki topuluk birbirleri ile kavga ederse aralarınızı düzeltip onları barıştırın' diye buyrulmuştur. Bu ilahi emir, kırgın ve dargın olanları barıştırmamızı emreder." şeklinde konuştu. 

CİHAN