36 bin kişi Van'ı terk etti

Van'daki depremden etkilenen 36 bin 200 kişi diğer illere nakledildi. Vatandaşlar genellikle büyük şehirleri ve güney illerini ya da daha önce Van'dan giden akrabaları veya hemşehrilerinin bulunduğu illeri tercih ediyor

36 bin kişi Vanı terk etti
05 Aralık 2011 Pazartesi 16:32 tarihinde eklendi.

 

Van'daki iki depremin ardından vatandaşların diğer illere nakledilmesini sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Van'daki Koordinasyon Merkezine yaklaşık 140 bin başvuru yapıldı. Başvurusu değerlendirilen 36 bin 200 kişi çeşitli illere nakledildi.
 
Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, bakanlıklarının Van'da yaşanan depremlerin ardından ortaya çıkan sıkıntıları ortadan kaldırmak için bir dizi faaliyet yürüttüğünü belirtti.
 
Van'dan diğer illere şu ana kadar 36 bin 200 kişinin nakledildiğini söyleyen Bozoğlu, şöyle konuştu:
 
"Bu noktada vatandaşlarımız bizlere müracaat ettiğinde öncelikle illerimizin kapasitelerini belirledik. Bu çerçevede planlamalarımızı yaptık, vatandaşlarımız il seçimini belirtiyor. Fakat bu seçilen ilin kapasitesiyle orantılı ise o ile gönderiliyor. Eğer o ilin kapasitesi doluysa kendisine alternatif başka iller öneriyoruz."
 
Bozoğlu, vatandaşların tercihlerini göz önünde bulundurarak nakil çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, vatandaşların yerleştirildiği illerde barınma, yeme, içme ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra farklı çalışmalar yapıldığını söyledi.
 
Van'dan kendi imkanlarıyla ayrılan vatandaşlar da olduğuna dikkati çeken Bozoğlu, "Bu vatandaşlarımız kışın zor şartlarını bir başka şehirde geçirme noktasında karar verdiler. Bu transfer işlemleri gerçekleştirildi. Vatandaşlar genellikle büyük şehirleri ve güney illerini ya da daha önce Van'dan giden akrabaları veya hemşehrilerinin bulunduğu illeri tercih ediyor. Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir ve güney illerimiz Mersin, Adana ve Gaziantep'in biraz daha öne çıktığını görüyoruz" diye konuştu.
 
ERCİŞ'TEN BİN 841 KİŞİ NAKLEDİLDİ
Van'ın Erciş ilçesinden de deprem nedeniyle şu ana kadar diğer illere bin 841 kişi nakledildi.
 
Erciş Psikososyal Destek Koordinasyon Merkezi Başkanı Zafer Yıldırım, şu ana kadar deprem nedeniyle ilçe genelinde hasar gören evlerden 2 bin 574 hanenin kendilerine yardım için başvurduğunu kaydetti.
 
Bu hanelerde yaşayan 13 bin 462 vatandaştan 5 bin 71'inin kendi imkanlarıyla başka illere gittiklerini ifade eden Yıldırım, bin 841 kişinin ise merkezin sağladığı 40 otobüsle Akdeniz ve Ege bölgelerindeki illere ve İstanbul'a nakledildiğini bildirdi.