36 yıllık 'Emine Bakkal'a teşekkür

Zonguldak’ta ‘Emine Bakkal’ ve ‘Ana’ lakabıyla bilinen 6 çocuk, 10 torun sahibi Emine Doğan (64), 36 yıldır esnaflık yapıyor.

36 yıllık Emine Bakkala teşekkür
27 Nisan 2014 Pazar 13:11 tarihinde eklendi, 1.356 kez okundu.

Doğan’a yıllardır düzenli olarak vergi ödediği ve dürüst esnaflık yaptığı için vergi dairesi görevlilerince teşekkür mahiyetinde nostaljik radyo hediye edildi.

Zonguldaklı Emine Doğan, Tepebaşı Mahallesi Ahmet Galatalı Sokak üzerinde açtığı bakkalı 36 yıldır işletiyor. İlk yerleştiklerinde yolu bile olmayan mahallede bakkal açan Doğan, herkesin sevgisini kazanmış. Eşi işe gittiği için kendisi hem çocuklarıyla ilgilenmiş hem de bakkalcılığı başarıyla sürdürmüş.

MESLEĞİNİ ÇOK SEVİYOR

Doğan, “36 senedir bu işi yapıyorum. 'Emine Ana', 'Emine Bakkal', 'Vali', 'Muhtar' diyorlar. İsmimi söyleyen pek yok. Günde en az 10 kişi adres soruyor. Buraya ilk geldiğimizde çakal yolu vardı. Hiç ev yoktu. Tırpanla buraları açtık, elimiz yara olurdu. Hane sayısı artınca 'bakkal açalım' dedik. Eşim işe gittiği için bakkal işi bana kaldı. Hem 6 tane çocuğuma bakardım hem de bakkalcılık yapardım. Ama mesleğimi çok seviyorum. Sabah 06.30’dan gece 23.00’e kadar bakkaldayım. Allah sağlık verdiği müddetçe mesleğimi yapacağım.” dedi.

MALİYE’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Maliye ekibinin ziyaretinden mutlu olan Doğan, “Resmi görevliler gelince önce korktum. 'Acaba bir suçum mu var' dedim. Onlar teşekkür ettiler. Kaç senelik bakkal olduğumdan ve düzenli olarak vergilerimi ödediğimden dolayı teşekkür mahiyetinde nostaljik radyo verdiler. Ben de onlara evimdeki büyük salon çiçeğini hediye edeceğim.” diye konuştu.

PİKNİK VE SOHBET MEKANI

Bakkalcılığın kadınlarla sohbet ve piknik yeri gibi eğlenceli geçtiğini ifade eden Doğan, şunları söyledi: “Günümün büyük bölümü bakkalda geçiyor. Yemeğimizi de burada yiyoruz. Piknik yapar gibi çok güzel oluyor. Sadece namaza eve gidiyoruz. Mahalleli kadınlar geliyor, sohbet ediyoruz. Bir bayanın bakkalcılık yapması çok güzel bir şey. Onlara da tavsiye ediyorum.”


CİHAN