37. Toronto Film Festivali sona erdi

Sinema dünyasının önemli organizasyonlarından Toronto Film Festivali, beyaz perdenin yıldızlarını bir araya getirdi.

37. Toronto Film Festivali sona erdi
16 Eylül 2012 Pazar 22:05 tarihinde eklendi.

 

Festival boyunca gösterime giren filmlerin galası için Toronto'ya gelen ve aralarında Penelope Cruz, Winona Ryder, Jackie Chan, Maika Monroe, Kiefer Sutherland, Riz Ahmed, Kate Hudson, Tom Hanks, Gwyneth Paltrow, Johnny Depp, Tatiana Maslany, Connor Jessup, Charlotte Sullivan, Charlie Carrick, Bradley Cooper, Eva Mendes, Ryan Gosling, Keira Knightley, Jennifer Lawrence ve Bruce Willis'in de bulunduğu birçok sinema yıldızı hayranları ile buluştu. 
     
Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da isimli filmini geçen yıl dünya sineması kategorisinde programına alan festival, bu yıl da Pelin Esmer'in üçüncü uzun metrajlı filmi ''Gözetleme Kulesi''ne yer verdi. 
     
Toronto'da 37'ncisini düzenlenen festival 6 Eylül günü, yönetmenliğini Rian Johnson'ın yaptığı, başrollerini Bruce Wills ve Joseph Gordon-Levitt'in oynadığı bilim kurgu aksiyonu Looper filmiyle başlamıştı. Festivale 17 ayrı kategoride 60'dan fazla ülkeden 300'ün üzerinde film katıldı. Toronto Film Festivali, yönetmenliğini Pete Travis'in yaptığı Judge Dredd isimli filmin gösterimi ile sona erdi.