38 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde, yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

38 kişinin tedavisi sürüyor
27 Ocak 2014 Pazartesi 18:12 tarihinde eklendi.

Kazanın ardından otomobil ve ambulanslarla Yozgat ve Sivas'taki hastanelere kaldırılan 38 kişinin tedavisi sürüyor. Kaza sonrası yolculardan bazıları şoförün uyuduğunu, bazıları ise yolda buzlanma olduğunu öne sürdü.

Van'dan Ankara'ya giden, Yılmaz Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Ankara kara yolunun Yaraşbeli mevkiinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada 9 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Yaralılar, kaza mahalline gelen çok sayıda ambulansla Sivas merkez ve çevre ilçelerdeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

SİVAS’TA BİNDİ, YILDIZELİ’NDE HAYATINI KAYBETTİ

Hayatını kaybedenlerden Elif Bıçakçı’nın Sivas’tan bindiği öğrenildi. Üniversite öğrencisi olan Bıçakçı’nın, Sivas’ta oturan ailesinin yanına geldiği kaydedildi. Öte yandan, yaralılardan 4'ünün Yozgat'ta tedavi altına alındığı ve durumlarının iyi olduğu, diğer yaralıların ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Numune Hastanesi ve Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

ÜZÜNTÜLÜ BABANIN ŞOFÖR İDDİASI

Kazada hayatını kaybeden 9 yolcu kaza yerinden Yıldızeli Belediyesi ve Sivas Belediyesi’ne ait araçlarla Yıldızeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada otopsileri yapılan cenazelerin memleketlerine gönderileceği öğrenildi.

Hayatını kaybedenlerden Mert Çalar’ın babası Tekin Çalar, Yıldızeli Devlet Hastanesi'nde süren otopsi sırasında gözyaşlarını tutamadı. Baba Çağlar, kaza nedeniyle şoföre tepki gösterdi. Tek evladı olan oğlunu kurtaramadığını 2 saat çocuğunun başında beklediğini söyleyen Baba Çalar, kazanın, şoförün uyuması nedeniyle olduğunu öne sürdü. Kederli baba, sakinleştirilmek üzere hastaneye götürüldü.


CİHAN