4 gün sürecek YAŞ toplantısı başladı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplandı.

4 gün sürecek YAŞ toplantısı başladı
01 Ağustos 2012 Çarşamba 11:37 tarihinde eklendi, 1.490 kez okundu.

 

Başbakan Erdoğan, karargaha gelişinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel tarafından karşılandı.
YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, Çakmak Salonu'nda saat 10.45'te başladı.
 
Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner katılıyor.
 
YAŞ TOPLANTISINDAN KARELER
  
Toplantı öncesinde, TRT ve haber ajanslarının kısa süreli görüntü almasına izin verildi. Şura'da terfi sırasında bulunan general, amiral ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alınacak.
 
Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılacak personelin durumları ile TSK'yı ilgilendiren diğer konular da toplantıda görüşülecek. Şura kararlarının 4 Ağustos Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.