4 işyeri ile 1 dernek binası yandı

ESKİŞEHİR'de tarihi evlerin bulunduğu Odunpazarı semtinde bir çay bahçesinin kapalı bölümünde çıkan yangın bitişindeki binalara sıçradı. 4 işyeri ile 2 katlı dernek binasındaki yangını itfaiye ekipleri söndürdü.

4 işyeri ile 1 dernek binası yandı
24 Temmuz 2016 Pazar 10:45 tarihinde eklendi.
Paşa Mahallesi Kemal Zeytinoğlu Caddesi'ndeki çay bahçesinin kapalı bölümünde saat 04.30 sıralarında belirlenemeyen nedenden yangın çıktı. Alevler kısa sürede bitişikteki 3 işyeri ile 2 katlı Mihalıççıklılar Yardımlaşma Derneği'ni sardı. İhbarı üzerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
 
Gelen itfaiye ekipleri daha önce siyasi partilerin miting alanı olarak da kullandığı Odunpazarı Meydanı'nın bulunduğu Kemal Zeytinoğlu Caddesi'nde belediyenin yolu ikiye bölmek amacıyla yaptığı refüj çalışması nedeniyle yanan binalara yaklaşmakta zorlandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürdü. Yangında 4 işyeri ile 2 katlı dernek binasında hasar oluştu. 
 
Görgü tanıkları yangının çay bahçesinde çıktığını, ardından bir kaç patlama sesi duyduklarını, bunların tüpgazdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Bazı kişiler de itfaiye geldiğinde yangının sadece çay bahçesinin kapalı bölümünde olduğunu, ancak itfaiye araçları caddedeki refüj yapımı nedeniyle yangın yerine yaklaşamadığını ve bu nedenle de müdahalenin gecikip alevlerin diğer binaları sardığını öne sürdü.
 
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay da yangın yerine gelerek incelemede bulundu. Milletvekili Günay cep telefonuyla itfaiye araçlarının fotoğrafını çekti. 
 
Yetkililer 4 işyeri ile 2 katlı bir dernek binasındaki yangının çıkış nedeninin araştırıldığını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.