4 kişinin yaşamını yitirdiği Cizre'de gerginlik sürüyor

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan ve 2'si çocuk 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayların ardından bugün ilçede kepenkler açılmadı.

4 kişinin yaşamını yitirdiği Cizrede gerginlik sürüyor
28 Ağustos 2015 Cuma 14:59 tarihinde eklendi, 1.027 kez okundu.
ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan ve 2'si çocuk 4 kişinin yaşamını yitirdiği olayların ardından bugün ilçede kepenkler açılmadı. Olaylarda ölenlerden Cizre Devlet Hastanesi çalışanı Eyüp Ergen için meslektaşları, bugün iş bırakıp hastane önünde protesto gösterisi yaptı.
 
Cizre'de dün bir grup PKK'lının Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık verince kısa süreli çatışma çıktı. PKK'lıların açtığı ilk ateşle nizamiyede 3 asker yaralanırken, sokak aralarına kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.
 
Teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda Cizre Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde hemşire olan 27 yaşındaki Eyüp Ergen, arıza gidermek için bölgede bulunan DEDAŞ çalışanı 39 yaşındaki Mesut Sanrı, olaylar sırasında roketatarın isabet edip çöken duvarın altında kalan 7 yaşındaki Baran Çağlı ile kurşunların isabet ettiği 10 yaşındaki Emin Yanaş, hayatlarını kaybetti. Olaylarda ölenlerin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
HASTANEDE HÜZÜN
 
Olaylarda ölen Cizre Devlet Hastanesi Çocuk Bölümü'nde hemşire olan Eyüp Ergen'in meslektaşları büyük üzüntü yaşadı. Hastanede bugün acil dışında hastalar kabul edilmezken, acil servis önünde toplanan hastane çalışanları, olayları protesto edip, gözyaşları döktü. Hastane personelinin protestosu sırasında bölgeye zırhlı araçlarla gelen polis ekipleri ile hastane çalışanları arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Gerginlik üzerine polis ekipleri bölgeden ayrıldı.
 
BAŞHEKİM: NÖBETTEN ÇIKIP EVİNE GİDİYORDU
 
Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Erzen, hemşire Eyüp Ergen'in dün nöbet çıkışı evine giderken tek kurşunla başından vurularak öldürülmesinin tüm sağlık çalışanlarını derinden üzdüğünü söyledi.
 
Erzen, "Çalışma arkadaşlarımız sevilen sayılan, işine sadık, görevini layıkla yerine getirilen ender bir kişiydi. Halk dilinde söylediği gibi çocukların ağabeyiydi. Bir sağlıkçının görevi insana hayat vermektir. Acılarımız kelime ile ifade edilemeyecek kadar büyüktür. Buna kelime yetmez. Dileğimiz bu acıların bir daha yaşanılmamasıdır. Bütün sağlıkçıların başı sağ olsun. Canım kardeşimiz her zaman kalbimizde yaşayacaktır" dedi.
 
Esnafın bugün kepenk kapattığı Cizre'de polis ekipleri stratejik bölgelerde zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. Çatışmalara sahne olan Nur Mahallesi'nde dünkü olayların izleri bugün ortaya çıktı. Bazı araçların yakıldığı, ev ve işyerlerine roketatar ve mermilerin isabet ettiği görüldü. Kurşun ve roketlerin isabet ettiği binalarda hasar meydana geldi.
 
HDP HEYET YOLLADI
 
HDP Cizre İlçesi'nde meydana gelen olayları incelemek üzere Batman Milletvekili Ali Atalan, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ile MYK ve PM üyelerinden oluşan bir heyet gönderdi. 
 
Cizre'de dün ölen 4 kişinin cenazelerinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsilerinin ardından ilçeye getirilerek bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

DHA