4 milyon site kapanacak

Türkiye'de milyonlarca blog yazarının yazı yazdığı blogger'a mahkemden erişim engeli kararı çıktı. Yakında tüm blogspot adresli siteler kapatılacak.

4 milyon site kapanacak
01 Mart 2011 Salı 13:29 tarihinde eklendi, 1.492 kez okundu.

 

Google'ın sahibi olduğu blogger'a erişim yasağı konuldu.
 
Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi, 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile erişim engellendi.
 
Bu yasağı şu an sadece Superonline uyguluyor. Karar, diğer servis sağlayıcılara da iletildiğinde blogspot adresli tüm sitelere girilemeyecek.
 
Yasak şu sorunları da beraberinde getirecek:
 
- Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,
 
- Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
 
- Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişme,
 
- Web siteleri dahilinde ‘google search’ kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
 
- Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search’a dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi söz konusu olabilecektir.
 
4 MİLYON TÜRKÇE SİTE VAR
 
Şu an blogspot'ta Türkçe içerkli 4 milyon adres bulunuyor. Karar sonrası milyonlar blog yazarının paylaşımları engellecek. Yazarlar yasağı protesto ediyor. Hatta bir video bile hazırladılar.
 
TELEKOMÜNİKASYON BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
 
Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Digiturk avukatlarının, yayın hakları şirkete ait olan Spor Toto Türkiye Süper Lig müsabakalarını yayınladığı için bazı web siteleri ve IP adreslerinin erişime engellenmesi talebi ile Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesine başvurduğunu, mahkemenin erişimin engellenmesi yönünde karar verdiğini bildirdi.
 
Fethi Şimşek, konuya ilişkin açıklamasında, Digiturk avukatlarının, yayın hakları şirkete ait olan Spor Toto Türkiye Süper Lig müsabakalarını yayınladığı için bazı web siteleri ve IP adreslerinin 5846 sayılı yasanın ek-4 maddesi gereğince erişime engellenmesi talebi ile Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesine başvurduğunu, mahkemenin erişimin engellenmesi yönünde karar verdiğini vurguladı.
 
Bu kararın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından doğrudan erişim sağlayıcılara gönderildiğini ve erişim engellemenin doğrudan erişim sağlayıcıları tarafından uygulandığını bildiren Şimşek, "Bu işlem 5651 sayılı yasa kapsamı dışında olduğundan kurumumuz tarafından herhangi bir işlem tesis edilmemiştir" ifadesini kullandı.