4 saatte 4 hastane dolaştırıldı, kurtarılamadı!

SAMSUN'da evde bayılınca ailesi tarafından Salıpazarı Devlet Hastanesi’ne, buradan da Çarşamba Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 33 yaşındaki Fatma Kuzu, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede de iki kez baygınlık geçiren genç kadın, bu kez de Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 4 saat içerisinde 4 hastane dolaştırılan Kuzu, hayatını kaybetti.

4 saatte 4 hastane dolaştırıldı, kurtarılamadı!
27 Eylül 2016 Salı 13:45 tarihinde eklendi.
SAMSUN'da evde bayılınca ailesi tarafından Salıpazarı Devlet Hastanesi’ne, buradan da Çarşamba Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 33 yaşındaki Fatma Kuzu, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede de iki kez baygınlık geçiren genç kadın, bu kez de Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 4 saat içerisinde 4 hastane dolaştırılan Kuzu, hayatını kaybetti. Eşi 45 yaşındaki Katip Kuzu, savcılığa başvurarak sorumlular hakkında şikayetçi oldu.
 
Olay Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk annesi Fatma Kuzu, rahatsızlanınca eşi Katip Kuzu tarafından Samsun’da özel bir hastaneye götürüldü. Nefes darlığı şikayeti ile özel hastaneye götürülen kadının tüm tetkikleri temiz çıktı. Tüm kontrolleri yapılan kadında herhangi bir bulguya rastlanmadı. Bunun üzerine psikiyatri doktoru da muayene etti. Psikiyatri doktoru tarafından panik atak teşhisi konularak ilaç tedavisine başladı.
 
EVDE FENALAŞTI 
 
Bu olaydan 15 gün sonra Fatma Kuzu geçen 30 Temmuz'da evde çocuklarıyla birlikte otururken, yeniden fenalaşarak baygınlık geçirdi. Haber verilmesi üzerine inşaatlarda boya ve dış cephe kaplama ustası olarak çalışan eşi Katip Kuzu, eve gelerek özel aracıyla Fatma Kuzu’yu Salıpazarı Devlet Hastanesi’ne götürdü. 
 
Burada yapılan ilk müdahalenin ardından genç kadının Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürülmesi istendi. Panik atak hastalarına ambulans verilemeyeceği belirtilince Katip Kuzu, iki çocuğunu da yanına alarak eşini Çarşamba Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak burada da yapılan kontrollerinde durumunun psikolojik olduğunu ve Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürülmesi istendi. 
 
AMBULANSLA NAKLEDİLDİ
 
Fatma Kuzu, eşinin ısrarı üzerine buradan ambulansla Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldı. Baygın halde getirilen kadın, sedye ile acil servisten içeri alınarak müdahale edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardında hasta, taburcu edilmek istendi. Katip Kuzu, eşini acil servis önünde özel aracına bindirmek istediği sırada Fatma Kuzu, yeniden fenalaşarak bayıldı. 
 
Bunun üzerine yeniden acil servise alınan kadın, yapılan tedavisinin ardından yine taburcu edildi. Eşinin durumundan şüphelenen Katip Kuzu, yine kendi imkanları ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada acilde tedavi altına alınan kadın 4 saat içerisinde 4 hastane dolaşmak zorunda bırakılınca, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 
 
Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde kadına yapılan müdahale ve buradaki sağlık görevlileri, hizmetliler ve doktorun tavırları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Hastanın baygın halde sedye yerine tekerlekli sandalye ile taşınması kameralar tarafından kayıt altına alındı. Bir hastane personelinin ise sinir krizi geçiren kadının taklidini yapması ise aileyi şoke etti.
 
Eşinin göz göre göre ölüme gönderildiği iddia eden Katip Kuzu, 14 yaşında Abdulsamet Kuzu, 17 yaşında Gamze Kuzu adlı iki çocuğuyla birlikte 4 saat içerisinde 4 hastane gezdirildiğini ifade ederek, “Eşime bir türlü teşhis koyup doğru bir tedavi yöntemi uygulamadılar. Panik atak hastası diyerek ambulans vermediler. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ndeki görevlilerin tavrı ise çok ayıptı. Ne söyleyeceğimizi ne yapacağımızı bilemiyorum. Bütün sorumlular hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bir insan hayatı bu kadar ucuz olabilir mi? Eşimi hastane hastane gezdirmek zorunda kaldım” diye konuştu.
 
Fatma Kuzu'nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Yapılan otopsi işlemlerinin ardından cenaze aileye teslim edildi. Genç kadın Salıpazarı İlçesi’nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Savcılığın otopsi raporunu beklediği ifade edildi.
 
Murat SANDIKÇI/ SAMSUN,(DHA)