4 saatte bir yer değiştiriyor

Virüslere karşı koruma yazılımı programı McAfee’nin adı cinayete karışan kurucusu, polisle köşe kapmaca oynuyor

4 saatte bir yer değiştiriyor
15 Kasım 2012 Perşembe 09:31 tarihinde eklendi.

Orta Amerika ülkesi Belize’de yaşayan İngiliz asıllı ABD’li milyoner işadamı John McAfee (67), geçen hafta sonu ateş edilerek öldürülen komşusunun katil zanlısı olarak aranıyor. ABD’li işadamı komşusu Gregory Faull’ün (52) daha önce hakkında şikâyette bulunması, bilgisayar ve cep telefonuna da ulaşılamaması McAfee’ye yönelik şüpheleri artırıyor. Polisi evine baskın yaptığı McAfee’nin izine rastlayamadı. Fakat, ABD’li yayın kuruluşu CNBC’ye konuşan McAfee, “yapmadığı bir şeyle suçlandığını ve bu yüzden kaçtığını” söyledi. Her dört saatte bir yerini değiştirdiğini söyleyen McAfee, polisin kendisinden para almaya çalıştığını iddia etti.

 
‘Aylardır peşimdeler, beni öldürecekler’
POLİS ise, McAfee’nin yalnızca ifadesine başvurmak istediğini, şüpheli olarak aranmadığını açıkladı. Teknoloji dergisi Wired’ın haberine göre McAfee, bahçesinde kumların içine sadece nefes alabileceği kadar bir boşluk bırakacak şekilde saklandı. Dergiye konuşan McAfee, rahatsız bir pozisyonda saklandığını ama bulunduğu takdirde öldürüleceğine inandığını söyledi. McAfee, komşusunun yanlışlıkla öldürüldüğü ve gerçek hedefin kendisi olduğunu öne sürdü. McAfee, “Hiçbir koşulda kendi irademle polise teslim olmayacağım. Paranoyak olduğumu düşünebilirsiniz ama beni öldürecekler. Aylardır peşimdeler, bu ülkenin başbakanı benden hoşlanmıyor” dedi.
 
Uyuşturucudan gözaltına alınmıştı
McAfee, bu yıl nisan ayında evine yapılan baskında uyuşturucu madde yetiştirmek, yasadışı silah bulun-durmak ve reşit olmayan bir kızla birlikte olmak suçlarından gözaltına alınmıştı. McAfee serbest bırakıldığında ülkede kendisinden sponsorluk isteyen bir politikacıya yardımcı olmadığı için gözaltına alındığını iddia etmişti. McAfee, vergi sorunlarını gerekçe göstererek 2009 yılında ABD’den Belize’ye taşınmıştı.