40 bin insanın katili

Uyuşturucuyla mücadele de büyük bir batağa saplanmış olan Meksika’da, polis ülke tarihinin bugüne kadar keşfedilen en büyük marihuana tarlasını ortaya çıkardı.

40 bin insanın katili
16 Temmuz 2011 Cumartesi 11:05 tarihinde eklendi, 1.254 kez okundu.

 

Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, bulunan dev tarla yaklaşık 120 hektar büyüklüğünde.
 
Devlet Başkanı Felipe Calderon’un, ülkenin dört bir yanına kanser gibi yayılan uyuşturucu kartelleriyle mücadele etmek için 2006 yılında başlattığı savaş, bugüne kadar yaklaşık 40 bin insanın hayatına mal oldu. Güvenlik güçleri tarafından imha edilen uyuşturucu kartellerine ait marihuana tarlası, Meksika’da sonu gelmeyen uyuşturucu şiddetinin boyutu bir kez daha gözler önüne serdi.
 
120 hektarlık arazi, 1984’te imha edilen ve yıllarca ülkenin en büyük uyuşturucu tarlası olarak bilinen Chihuahua eyaletindeki tarlanın yaklaşık dört katı. Marihuana tarlası, ABD sınırındaki Tijuana kentinin 250 km güneyinde, Baja California çölünde bulundu. Fark edilmemesi için, tarlanın üzeri siyah örtüyle kaplanmıştı.
 
Meksika ordusundan General Alfonso Duarte, uyuşturucu kartellerinin kullandığı siyah örtünün, çiftçiler tarafından ekinlerini korunmak için kullanılan örtülere benzediğini ifade etti. Askerler, örtü altında gizlenmiş araziyi incelediklerinde, uzunluğu neredeyse 2 metreyi bulan marihuana (esrar) bitkisi buldu. Duarte, bitkinin henüz hasata hazır olmadığını söyledi.
 
HER ADIMINDA MİLYON DOLAR YETİŞİYOR
Duarte, dev marihuana tarlasından alınacak hasatın yaklaşık 120 tona denk geldiğini tahmin ediyor. Bu miktar, 160 milyon dolar değerinde uyuşturucu anlamına geliyor.
 
Askerler, tarlanın iki su kuyusu tarafından beslendiğini ve arazide su boruları döşenmiş oluğuna dikkat çekti.
 
Gazeteciler, kıyı kasabası San Quintin yakınlarındaki tarlaya askerlerin koruması altında getirildi. Meksika’da, kartellerin her gün pusuya yatarak polis, asker, rakip çete üyeleri ve göçmenlere saldırı düzenlenmesi rutin bir olay haline gelmiş durumda.
 
Gazetecilerin çekim yapmasının ardından marihuana tarlası yakılarak imha edildi.