400 kilo bomba tuzaklanmış

HATAY'ın Samandağ İlçesi'nde denizde pazar günü 1 askerin şehit olduğu, 1 balıkçının yaralandığı terör eyleminde, infilak eden filikaya tuzaklanan patlayıcının yaklaşık 400 kilo olduğu ortaya çıktı. Askerlere yönelik katliam planında, Suriye tarafından geldiği ağırlık kazanan filikaya yerleştirilen 2 cesedin sırrı da henüz çözülemedi.

400 kilo bomba tuzaklanmış
24 Mayıs 2016 Salı 19:29 tarihinde eklendi, 1.010 kez okundu.
Geçen pazar günü saat 08.00 sıralarında, Samandağ İlçesi Çevlik Sahili'nin yaklaşık 3- 4 kilometre açığında bomba tuzaklanan filikadaki patlamayla ilgili olay yeri ve patlatma düzeneğiyle ilgili inceleme tamamlandı. Bir balıkçının görüp haber vermesiyle bölgeye giden Sahil Güvenlik botundaki sözleşmeli er 23 yaşındaki Alper Al'ın attığı kancanın cesetlerden birine isabet edip hareket ettirince tuzaklanan bombanın patladığı kanaatine varıldı. Alper Al'ın şehit olduğu olayda patlayıcının filikada yan yatırılan iki varil içinde ve yaklaşık 400 kilo olduğu belirtildi.
 
Görgü tanıkları, bombanın infilak etmesi sırasında denizden yükselen suyun yaklaşık 50 metreyi bulduğunu ve patlamanın Samandağ ve çevredeki tüm yerleşim merkezlerinde duyulduğunu söyledi.
 
SURİYE TARAFINDAN GELMİŞ
 
Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yürütülürken, filikada bomba tuzaklanan cesetlerin de kime ait olduğu saptanmaya çalışılıyor. Patlamanın şiddeti nedeniyle parçalanan cesetlerin parmak izi ile güvenlik makamlarında kayıtlı parmak izleri eşleştirmesi sonuç vermedi. DNA örnekleri üzerinde çalışma yürütülürken cesetlerin Suriyelilere ait olabileceği, iç çatışmada ölen ya da tuzağı kuranlar tarafından öldürülmüş olabileceği üzerinde duruluyor.
 
Suriye açıklarında cesetlerle birlikte bomba yüklenen filikanın, rüzgar ve akıntının etkisiyle Samandağ açıklarına sürüklenmiş olabileceği tahmin ediliyor.
 
HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ YAPTI?
 
Zaman zaman Amanos Dağları'ndan inerek Hatay bölgesinde kanlı eylemler yapan PKK'lı teröristlerin bu eylemi gerçekleştirme ihtimali değerlendirilirken, yerel kaynaklar bunun gerçekleştirilmesi olasılığının coğrafi koşullar göz önüne alındığında çok güç olduğuna dikkat çekti.
 
Bu nedenle de cesetli bombalı tuzağın ancak Suriye'nin Akdeniz'e sınırı bulunan bir noktadan denize bırakılmış olabileceği, bu sınır bölgesinde Samandağ'a komşu Lazkiye Esad güçlerinin kontrolünde olmakla birlikte, Yayladağı'na komşu Türkmendağı bölgesinde yer yer El Nusra ve IŞİD gruplarının da olduğu biliniyor.
 
Bomba ile tuzaklanmış filikanın rüzgarın etkisi ile kıyıya vurması ve meraklı vatandaşların güvenlik güçlerine haber vermeden müdahalesi ile daha büyük can kayıplarının olmasının planlanmış olabileceği üzerinde duruluyor.