42 milyon liralık israf 'rol' ile önlenecek

Bursa Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Bursa Besin ve Ekmek Sanayi (BESAŞ), Bursa'da yıllık 42 milyon liralık kaynak zararına neden olan ekmek israfına ''rol'' ekmeklerle çözüm bulmaya çalışacak.

42 milyon liralık israf rol ile önlenecek
12 Şubat 2012 Pazar 16:32 tarihinde eklendi.

BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, yaptığı yazılı açıklamada, ekmek israfının Türkiye ekonomisine yılda 700 milyon lira zarar verdiğini ve konuyu çok önemsediklerini belirtti. 
    
Bursa'da 450 fırının bulunduğunu ve her gün 150 bin ekmeğin çöpe gittiğini dile getiren Bektaş, bunun kente yıllık maliyetinin yaklaşık 42 milyon lira olduğunu bildirdi. 
    
Mustafa Bektaş, ekmek israfına ihtiyaca yönelik üretilen 50'şer gramlık ekmeklerle çözüm bulmayı umduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: 
  
 ''Ekonomik açıdan gelişen toplum, artık eskisi kadar ekmek tüketmiyor. Bu nedenle de satın alınan ekmeğin yarıdan fazlası çöpe gidiyor. BESAŞ olarak, yaşanan ekmek israfının önüne geçmek için 50'şer gramlık ambalajlarda gıda kodeksine uygun rol ekmekler üretmeye başladık. Hem normal hem de kepekli rol ekmeğimiz var. Çocukların beslenme çantası için fındık ve üzüm destekli şampiyon rol ekmek de üretiyoruz. İsteyen vatandaşlarımız, talep etmeleri durumunda, bu ekmekleri bulundukları bölgelerde yer alan BESAŞ bayilerinden alabilirler.'' 
    
Kalp ve damar hastalıkları olanlar için de 50 gramlık ambalajlarda tuzsuz ekmek ürettiklerini belirten Mustafa Bektaş, bu ekmeklerin de bayilerinden alınabileceğini anlattı. 
    
Fırınların ürettikleri ekmekleri satış noktalarına ilettiğini ve iade olarak kesinlikle almadığını, bunun da fazla tüketimle birlikte ekmeğin ihtiyaçtan fazla üretilmesine neden olduğunu ifade eden Bektaş, BESAŞ olarak israfın önüne geçmek için bayilerinden gelen sipariş üzerine ekmek üretimi yaptıklarını bildirdi.