43 sanığa tahliye yok

İzmir'deki 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında avukatları aracılığıyla tahliye isteminde bulunan 43 tutuklu sanığın bu talebi reddedildi.

43 sanığa tahliye yok
27 Mart 2013 Çarşamba 20:01 tarihinde eklendi.

 

Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10'uncu Maddesi ile görevli 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Atilla Rahman başkanlığında yaptığı tensip (dosya üzerinden) toplantısında sanıkların tutukluluk hallerine yapılan itirazları değerlendirdi. Heyet, 43 tutuklu sanığın avukatları aracılığıyla yaptıkları tahliye taleplerini reddetti.
 
Mahkeme heyeti, ret gerekçesini tensip tutanağında "Tutuklu sanıkların tensip aşamasında var olan durumunda değişikliği gerektirir bir hallerinin bulunmadığı, devletin güvenliğine ilişkin muhtelif dereceli gizli bilgi ve belgeleri temin etme amacıyla kurulduğu iddia olunan suç örgütünün faaliyetleri kapsamında bu bilgi ve belgeleri temin ettiklerine dair iddianın varlığı, sanıkların atılı suçlamaları işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin bulunması, elde edilen bilgisayarlar ve içeriğindeki özellikle Pandora veri tabanında bulunan bilgi ve belgelerin içerik ve niteliği" diye açıkladı.
 
Henüz tüm delillerin toplanmadığı belirtilen gerekçede, yargılama sürecinde de delil ve savunma durumlarına göre tahliyelerin yapılabileceği kaydedildi.
 
Heyet tensip tutanağına dosyanın açıldığı tarihten itibaren 276 klasörden 315 klasöre ulaşıldığını da geçirdi. Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. maddesi ile görevli Savcı Zafer Kılınç'ın hazırladığı iddianamede, 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu, toplam 357 sanık hakkında dava açılmıştı.

DHA