"4+4+4 geri çekilmeli"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, ''Kısaca 4+4+4 olarak anılmaya başlanan teklif bilimsel olarak geçersiz ve fiili olarak da Türkiye koşullarına uygun olmayan hükümleri nedeniyle de derhal geri çekilmelidir'' dedi.

4+4+4 geri çekilmeli
05 Mart 2012 Pazartesi 20:40 tarihinde eklendi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında toplandı. 
    
Birgül Ayman Güler, toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, MYK'da iç ve dış gelişmelerin değerlendirildiğini, genel başkan yardımcılıklarının çalışmalarına ilişkin bilgilendirme ve planlamaların yapıldığını, ilçe kongre süreci ile örgütsel çalışmalar üzerinde durulduğunu bildirdi. 
   
MYK'da zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran, ''İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin geri çekilmesinin gerektiği görüşünün bir kez daha vurgulandığını belirten Birgül Ayman Güler, şunları kaydetti: 
    
''Bütün eğitim sistemini değiştiren bir girişimin, hükümet yasa tasarısı olarak değil, konunun uzmanı da olmayan kişiler tarafından kanun teklifi olarak gündeme getirilmesi yadırganacak bir tercihtir. Üstelik bu teklif, ne kamu yönetiminin uzman kurumları ne de toplumda konuya taraf olan kesimlere sunulmuştur. İzlenen yöntem nedeniyle, söz konusu teklifin geri çekilmesi zorunludur. 
    
Kısaca 4+4+4 olarak anılmaya başlanan teklif üzerinde yapılan ayarlama ve uyarlamalar, eldeki metnin temelden sakat olan mantığını iyileştirmeye yetmemektedir. Yapılacak başka değişiklikler de teklifin özündeki yanlışı düzeltmeye yetmeyecektir. Teklif, dayandığı bilimsel olarak geçersiz ve fiili olarak da Türkiye koşullarına uygun olmayan hükümleri nedeniyle de derhal geri çekilmelidir. 
    
Kız çocuklarının geleceğini karartan yapısından ötürü bu teklifin geri çekilmesi, kız çocuklarımıza 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde verilebilecek en önemli armağanlardan biri olacaktır.'' 
    
Birgül Ayman Güler, temel eğitimin amacının meslek adamı değil, iyi yurttaş yetiştirmek olduğunu, doğru uygulamanın, mesleki eğitimde daha ileri yaş ve daha kısa öğretim süresi ilkesine göre hareket etmekten geçtiğini belirtti. Bu çerçevede kız ve erkek çocuklarının, kesintisiz 12 yıllık temel eğitim hakkına kavuşturulması gerektiğini kaydeden Güler, CHP'nin, bu ilkeler temelinde hazırlanacak bir yasa tasarısını özlediğini ifade etti. 
     
-Uluslararası ilişkiler- 
     

MYK'da, Türkiye'nin komşularıyla ilişkileri ve Suriye'deki gelişmelerin de değerlendirildiğini aktaranBirgül Ayman  Güler, Hükümetin Suriye ile ilişkilerde çok tehlikeli bir noktaya geldiğini savundu. Güler, açıklamasında ''Suriyeli muhaliflere yapılacak silah yardımının Türkiye'de oluşturulacak bir merkez tarafından yönetilmesi, Suriye'nin içişlerine karışmanın ötesinde komşu ülkeye savaş ilan etmekle eşdeğer olacaktır. Bu gidişat Türkiye'yi, Suriye'deki çatışmaların içine çeker. AKP iktidarının izlediği bu vahim politika, gelecekte ülkemizin bütünlüğüne kastedebilecek çevrelerce emsal olarak alınıp istismar edilebilecektir'' ifadelerine yer verdi. 
    
Birgül Ayman Güler, Sivas Olayları davasının zam aşımına uğramasına kısa bir süre kaldığına dikkati çekerek, Hükümetin aydınları katledenlere karşı duyarlı olması gerektiğini ifade etti.