"4+4+4'ü engelleyemeyeceksiniz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''(4+4+4 yasa tasarısı) Engelleyemeyeceksiniz, bugün perşembe bu komisyon çalışacak, yarın cuma gene çalışacak, gerekirse cumartesi, pazar gene çalışacak, ama bu çıkacak'' dedi.

4+4+4ü engelleyemeyeceksiniz
08 Mart 2012 Perşembe 18:01 tarihinde eklendi, 1.113 kez okundu.

Erdoğan, Karayolları Şefliği önünde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, Dünya Kadınlar Günü'nü daha önceki yıllarda Uşak'ta, Antalya'da ve Hatay'da kutladıklarını anımsatarak, ''Bu yıl da medeniyet, hoşgörü, kardeşlik şehri Mardin'i seçtik ve Dünya Kadınlar Günü'nü Mardin'de kutluyoruz'' dedi. 
   
''Mardin'den, Türkiye'deki tüm hanım kardeşlerimize, dünyanın tüm kadınlarına barış, dayanışma ve dostluk, kardeşlik mesajlarımızı ilettik'' diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: 
    
''Burada, bu açılış törenlerine katılan Mardinli hanım kardeşlerimin de Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyorum. Dünya Kadınlar Günü'nün Mardinli hanım kardeşlerimiz için umuda, refaha, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Bugün Mardin'den, Türkiye'nin tüm kadınlarına da çok ama çok önemli iki müjdeyi açıkladık. Türkiye genelinde eşi vefat etmiş, ihtiyaç sahibi hanım kardeşlerimize, başvurmaları halinde, nisan ayından itibaren aylık 250 Türk Lirası ödeme yapacağız. Mardin'de böyle hanım kardeşlerimiz varsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına hemen müracaat etsinler analarının ak sütü gibi helal olsun. Bu bir iane değildir. Bunları sizin hakkınız olarak görüyoruz ve inanıyorum ki sizlerde bu noktada bu milletin evlatlarının vermiş olduğu vergilerden, sosyal dayanışma vakfımız vasıtasıyla sizlere ulaştıracağı ayda 250 lirayı gururla alacaksınız.'' 
     
-''Ne anneler ağladı, ne kızlarımız kapılardan geri döndürüldü''- 
     
İkinci müjdenin de dün TBMM'de görüşülmeye başlanan ve kademeli eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
    
''Dün TBMM'de görüşülmeye başlayan kanun tasarısı. Tabii bu kanun tasarısı ne yazık ki muhalefetin her zamanki oyunlarıyla hep engellenmeye çalışılıyor. Gururlanıyor, neymiş- 4+4+4 için komisyonda 12 saat konuşmuş. Kim- CHP'nin bir milletvekili, eğitim nedir diye sorsan haberi yok, ama 12 saat konuşma yapmış ve bununla gururlanıyorlar, 'bunu engelleyebilir miyiz, engelleyemeyiz mi' diye. Yahu engelleyemeyeceksiniz, engelleyemeyeceksiniz. Bak, bugün perşembe bu komisyon çalışacak, yarın cuma gene çalışacak, gerekirse cumartesi, pazar gene çalışacak, ama bu çıkacak. Niye- Çünkü bu millet yüzde 50 ile bir yetki verdi. Verdiği bu yetki işte bunları çözün diye, bunlar çözülecek. Şimdi birileri çıkıyor diyor ki 'yüzde 50 istediğimi yaparım anlamına gelmez' Doğru azınlıkların hukukunu da koruruz, ama çoğunluğu da azınlığa mahkum etmeyiz. Zira kusura bakmasınlar da yüzde 50'yi biz kalkıp da size de mahkum edecek değiliz. 
    
Zira, bu dört, dört, dört bugünün işi değil yılların işi. Efendim, 40 yıl öncesinin hesaplaşması değil, biz hesaplaşmak için bu yolda değiliz. Alınan hakların geri iade edilmesidir bu, geri iade edilmesidir. Bunu farklı yerlere çekmenin de anlamı yok. Bunları geçen salı Meclis'te de söyledik. Tekrar üzerinde durmaya gerek yok. Bunun için ne anneler ağladı, ne kızlarımız kapılardan geri döndürüldü, şimdi işte bu haklar iade ediliyor, yapılan bu. Ben bunu nerede konuşuyorum, hoşgörünün beşiğinde konuşuyorum.'' 
     
-Şiddete uğramış kadınlara ve çocuklarına sıkı koruma- 
     
Türkiye genelinde artık şiddete uğramış ya da şiddete uğrama ihtimali bulunan kadınların ve çocuklarının sıkı koruma altına alınacağını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: 
    
''Türkiye genelinde artık şiddete uğramış ya da şiddete uğrama ihtimali bulunan hanım kardeşlerimizi çocuklarımızı aile fertlerini çok sıkı bir koruma altın alıyoruz. Şiddet mağduru olanların barınma ihtiyaçlarını, ekonomik ihtiyaçlarını, sosyal güvencesi yoksa sağlık giderlerini devlet karşılayacak dedik, karşılıyoruz. Bundan sonra çok daha farklı şekilde karşılamaya devam edeceğiz. Şiddete uğrayan kadınlar için bugüne kadar 51 kadın konuk evini faaliyete geçirdik. Buna ne diyorlardı- Kadın sığınma evi... Dedim ki bu çok saçma bir şey, kadın sığıntı mı da sığınma evi olacak- O ismi değiştireceğiz. Ne olacak- Kadın konuk evi olacak. Kadınımıza değer vermek bu levhalardan başlıyor. Buradan başlatacağız. Bu yeni düzenlemelerin aziz milletimize, özellikle de hanım kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Şiddete uğrayan kadınlar için 51 kadın konuk evini faaliyete getirdik.'' 
     
-''Milli birlik ve kardeşlik sürecini sonuna kadar sürdüreceğiz''- 
     
Başbakan Erdoğan, kadınların yoksulluğunun, gözyaşının, çaresizliğinin istismar edilmesi ve yaşanan acılara son verilmesinin mücadelesini verdiklerini belirterek, ''Bu uğurda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu ülkede terörün yol açtığı, terörün istismar ettiği, yoksulluğun yol açtığı acıların dindirilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Samimiyetle başlattığımız milli birlik ve kardeşlik sürecini samimiyetle, kararlıklıkla sonuna kadar sürdüreceğiz'' diye konuştu. 
     
-''Uludere'nin acısı, bizim acımızdır''- 
     
''Uludere'nin acısı, bizim acımızdır. Uludere'de kaybedilen canlar şüphesiz ki bizim canlarımızdır'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu. 
    
''Biz bu meseleyi gerek askeri yargı, gerek sivil yargı sonuna kadar takip ediyoruz, edeceğiz. Bu meselenin (Uludere olayının) istismar edilmesine, siyasi bir malzeme olarak kullanılmasına, siyasi vampirler tarafından fırsat gibi görülmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz ölenlerin üzerinden, ölenlerin etnik kimliğine, yaptıkları işe, inançlarına, mezheplerine bakmayız. Bu ülkenin her bir vatandaşı bizim nazarımızda birdir, birinci sınıf vatandaştır. 75 milyonun bizim samimiyetimizden emin olmasını istiyorum. Mardin'in, Mardinli kardeşlerimin bizim samimiyetimizden hasbiliğimizden emin olmasını diliyorum. Bizler birbirimize inanırsak, birbirimize güvenirsek bizim aşamayacağımız hiçbir engel yok. Allah'ın izniyle, sizlerin desteğiyle ve hayır duasıyla 9 yılda çok önemli işler başardık, önemli adımlar attık, aynı kararlılıkla devam edecek, bölgenin vatandaşlarımın sorunlarını hepsinin sorunlarını, ister Zaza olsun, ister Türk olsun, ister Kürt olsun hepsinin sorunlarını çözdük, çözüyoruz, çözeceğiz.'' 
     
-