45 dakikada 7 golle gelen rekor

Bank Asya 1. Lig'de, deplasmanda oynadığı Bucaspor karşılaşmasının 2. yarısında 7 gol atan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de ''bir devrede en fazla gol atma rekoru''nu kırdı.

45 dakikada 7 golle gelen rekor
30 Ocak 2012 Pazartesi 12:56 tarihinde eklendi, 1.267 kez okundu.

 

Bank Asya 1. Lig'de 28 Ocak’ta oynanan Bucaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı bir rekora sahne oldu.
 
İlk yarıyı 2-0 geride kapayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, maçın ikinci devresinde rakibine tam 7 gol birden attı.
 
TKİ Tavşanlı Linyitspor, böylece Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'de "bir devrede en fazla gol atma rekoru"nu kırmış oldu.
 
KAPTAN AKTAŞ: BİZİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU
Takımın kaptanı Abdi Aktaş, ilk devreyi 2-0 geride kapattıktan sonra soyunma odasına moralsiz girdiklerini söyledi.
 
Yedikleri gollerde rüzgarın da payı bulunduğunu dile getiren Aktaş, şöyle konuştu:
 
"İlk golü yiyene kadar iyi oynuyorduk. Bir şutumuz direkten döndü. Devre arası soyunma odasında hocamız ve arkadaşlarımızla bu takımı yenebileceğimizi konuştuk. O şekilde motive olduk. Galip gelebileceğimizi tahmin ediyorduk ama bu skor bizim için de sürpriz oldu. Böyle maçlar 10-15 senede bir olur. O da bize denk geldi.”
 
GOL REKORU KARTAL’IN
Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig tarihlerindeki maçlar göz önüne alındığında, "en farklı galibiyet" rekorunu, 1989-1990 sezonunda Adana Demirspor'u 10-0 yenen Beşiktaş elde etti.
 
Maçın ikinci devresinde 6 gol kaydeden siyah-beyazlılar, "bir devrede en fazla gol atma" rekorunu da eline geçirdi.
 
Söz konusu liglerde bir maçta en fazla gol ise 1991-1992 sezonunda, Fenerbahçe-Gaziantep karşılaşmasında atıldı. Maçı 8-4 kazanan Fenerbahçe, ikinci devrede 5 gol attı, ancak Beşiktaş'ın rekorunu kıramadı.
 
28 Ocak'ta Bucaspor'a konuk olan TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk devresini 2-0 geride kapattığı maçın ikinci devresinde, 52 ile 90'ıncı dakikaları arasında tam 7 gol kaydetti.
 
Rekoru Beşiktaş'tan devralan Kütahya temsilcisi, şimdiye kadar profesyonel liglerdeki en farklı galibiyetini, 1994-1995 sezonunda 3. Lig 5. Grup'ta mücadele ederken Kütahyaspor'a karşı deplasmanda 7-2'lık skorla almıştı.