45 yıllık Mercedesi'i yeniledi

Bursa'da çok sayıda eski araca hayat veren kaporta ustası Ali Ersöz, Yeşilçam filmlerinde jönlerin ve zengin işadamlarının kullandığı unutulmaz otomobil Mercedes 107 model otomobili ilk günkü haline döndürdü.

45 yıllık Mercedesii yeniledi
25 Nisan 2014 Cuma 11:25 tarihinde eklendi.
Klasik araçların restore edildiği merkez haline dönen Bursa'da, Türk filmlerinin unutulmaz araç modeli Mercedes 107'ler yenileniyor.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde üç kuşak boyunca kaportacılık yapan Ali Ersöz, Bursalı bir işadamının getirdiği Mercedes 107 model aracı 100 bin dolar masrafla ilk günkü haline getirdi. Koleksiyon değeri bulunan araçların Türkiye'de 20- 25 tane olduğunu söyleyen Ersöz, "Bu model bizim çocukluk yıllarımızda Yeşilçam filmlerinde, jönlerin, zengin iş adamlarının kullandığı araç. Sınırlı sayıda üretilmiş bir araç. Trafikte görmeniz zor" dedi. 
 
Klasik otomobil kullanma ve restore etme tutkusunun özel olduğunu belirten Ersöz şu değerlendirmeyi yaptı:
 
"Sahibi iki yıldır bu aracı kullanıyordu. Alman yapımı olan bu otomobilin tüm parçaları da üretim yerinden geldi. Sahibine 100 bin dolara mal oldu. Bu araçları yeniden hayat vermek zor. Sökerken hiçbir şeyine zarar vermeden söküp, aynı şekilde toplanması gerekiyor. 45 yıllık araçlar. Parçalar zamanla özelliğini kaybediyor bu yüzden dikkatli olmak gerekli" diye konuştu.
 
Ersöz, aracın Amerika için üretilen modelinin de yenilenmesine devam ettiklerini ve onu da yakında yollarda görmenin mümkün olacağını söyledi.

DHA