"470 milyon liralık yatırım yaptık"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Sağlık Meslek Lisesi’nin temel atma törenine katıldı.

470 milyon liralık yatırım yaptık
07 Ekim 2013 Pazartesi 20:09 tarihinde eklendi.

"Bakan Çelik, "Son üç ay içerisinde Şanlıurfa’ya 470 milyon liralık yatırım yaptık. Üç ay içerisinde 200 okulun temeli atıldı. Bu düzeyde bir eğitim yatırımını hiçbir il almamıştır." dedi.

Birecik’te 24 derslikli sağlık meslek lisesinin temel atma törenine katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, "Bugün Birecik Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin temel atma töreni vesilesi ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu bir araya gelişten duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum.

Üç gündür Şanlıurfa’da yatırımları takip ettiklerini dile getirerek Şanlıurfa’nın artık kabuk değiştirdiğini dile getirdi. Şanlıurfa’ya yapılan tüm hizmetlerin hayırlı olmasını dileyen Bakan Çelik, "Son üç ay içerisinde Şanlıurfa’ya 470 milyon liralık yatırım yaptık.

Üç ay içerisinde 200 okulun temeli atıldı. Bu düzeyde bir eğitim yatırımını hiçbir il almamıştır. Her şey sizin için, bütün çabalarımız sizin geleceğinizi daha da aydınlık kılmak için." diye konuştu.

Kalkınmanın iyi, kaliteli bir eğitimle ve nitelikli bir insan potansiyeliyle başarılacağını kaydeden Bakan Çelik: "Aksi durumda gelişmiş ülkeler arasına girmek mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada, "Bütün önceliğimiz insanımızın refah seviyesini yükseltmektir. Bütün önceliğimizi bu topraklarda ayrılığı, gayrılığı ortadan kaldırmaktır.

Bütün düşüncemiz çocuklarımızın geleceğini aydınlatmaktır. Bu coğrafyanın barış, kardeşlik ve demokrasi coğrafyası olmasıdır. Kimsenin etnik kökeninden, dilinden, dininden dolayı sorgulanmamasıdır." dedi.

Yılların kayıplarını düzelterek ilerlediklerini ifade eden Güvenç, "Milletimizin desteği ve sağduyusu da arkamızda olduğu müddetçe bu hizmet kervanı devam edecektir. Şanlıurfamız daha yaşanılır, daha büyük, daha güzel, iyiliklerle anılan, Türkiye’de cazibe merkezi olan bir kent olacaktır." sözleriyle konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç ve Milletvekili Yahya Akman birlikte 24 derslikli sağlık meslek lisesinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreninin ardından Karşıyaka Mirkelam Tesisleri'nde öğle yemeğine katıldı.


CİHAN